Що є джерелом води в тканинах?

вода Біологія

Що є джерелом води в тканинах?

Велика кількість води в тканинах – необхідна як постійна умова, яка забезпечує швидкий ріст організму. Всі життєво важливі процеси та чудова терморегуляція можуть відбуватися тільки при достатній кількості води. Між енергією росту і вмістом води в тканинах є певний паралелізм: вагова надбавка у немовля складається з 18 грам води, 3 грам білка, 3 грам жиру та близько 1 грама мінеральних солей.

Джерелом води в організмі є не і вода, яка є в їжі, але і та вода, яка утворюється під час процесу окислення всіх поживних речовин, що є в організмі людини (білки, жири, вуглеводи).

Кожна людина повинна постійно підтримувати оптимальну кількість води в організмі. Недостатнсть води порушує нормальну життєдіяльність будь-якого організму: з’являється певна втомленість,  зменшується працездатність, порушуються процеси травлення і засвоєння їжі, збільшується в’язкість крові, що сприяє утворенню тромбів, порушується процес кровотворення тощо. Без води неможлива регуляція теплообміну організму з навколишнім середовищем і підтримка постійної температури тіла.

Отже, вода є невід’ємним атрибутом кожного живого організму, вона є важливою частинкою нашого життя.

Оцініть статтю
Додати коментар