Черевоногі молюски цікаві факти

черевоногы молюски

Черевоногі молюски — найбільший клас молюсків, з відомими видами, що охоплює равликів і слимаків, а також значну кількість інших морських і прісноводних видів. Деякі види споживає в їжу людина (наприклад, виноградного слимака, рапана, трубача, літорину).

Черепашки молюсків (особливо мешканців тропічних морів, наприклад конусів чи мурексів) використовують як сувеніри, з них виготовляють ґудзики та прикраси. А які цікаві факти про черевоногих молюсків знаєте ви?

Черевоногі молюски цікаві факти

  • Черевоногі — найчисленніший і різноманітний клас молюсків. Вони освоїли всі середовища існування, крім повітряного.
  • У равлика, молюска класу черевоногих , близько 25 000 зyбів.
  • Найбільшим брюхоногим зябровим молюском є Syrinx aruanus для якого відомі особини з раковиною в 80 см довжиною і вагою в 18 кг.
  • Найбільшим наземним молюском є Achatina fulica, розмір ноги якого може досягати 39 сантиметрів, при вазі в 900 грам .
  • Деякі рослини запилюються молюсками. Так селезеночек , який росте в наших лісах запилюється слимаками і равликами.
  • Шум моря в сувенірних раковинах молюсків — це шум навколишнього вас середовища, яка резонує з порожнинами раковини. Цього ефекту можна домогтися без панцира молюска, приклавши до вуха зігнуту долоню або кухоль.
  •  Завдяки зміні своєї раковини молюски здатні підтримувати температуру тіла, не даючи їй піднятися до летального порога в +38 градусів. Причому це відбувається навіть тоді , коли повітря прогрівається до +42 .
  • Найстаріший спійманий людиною молюск, за оцінками вчених мав вік в районі 405 років.
  • Вік молюсків можна визначити за кількістю кілець на стулці раковини. Кожне кільце відрізняється від попереднього за рахунок особливостей їжі споживаної в цей період, стану екології, температури і кількості кисню у воді.

Також можете прочитати статтю цікаві факти про молюсків — де є цікава інформація про всі види молюсків.

Тепер ви знаєте цікаві факти про черевоногих молюсків, а якщо ви можете доповнити цю статтю, лишайте інформацію в коментарях.

Додати коментар

Відповісти

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *