Чим корисна шовковиця?

Чим корисна шовковиця чорна, біла, для дітей, вагітних? У цій статті ви дізнаєтеся про корисні властивості шовковиці.

Чим корисна шовковиця?

Шовковиця — джерело вітамінів і мікроелементів, які потрібні нашому організму. У ній багато вітамінів С, РР і групи В, а за змістом такого мікроелемента, як калій, шовковиця є лідером серед ягід.

1. Покращує кровотворення. Як і інші ягоди цієї сезону, шовковиця містить кровотворний елемент залізо і допоміжні вітаміни В12 і фолієву кислоту.

2. Зміцнює судини. Шовковиця теж містить зміцнювач судин — флавоноїди і вітамін С.

3. Покращує відходження мокроти. Завдяки своїм ефірним оліям шовковиця сприяє відходженню мокротиння при кашлі у хворих з бронхітами.

4. Знімає набряки і заспокоює серце. Як і абрикоси, шовковиця містить багато калію, завдяки якому вона має сечогінну дію. Тому шовковицю корисно їсти тим, хто страждає набряками. Ще калій корисний тим, що налагоджує рівний ритм серця, тому шовковиця корисна тим, хто страждає серцевими аритміями, міокардіодистрофією.

5. Споживання жмені шовковиці в день допомагає зміцнити імунітет, захищає від авітамінозу.

6. Серед незвичайних властивостей шовковиці є те, що в стиглому вигляді вони володіють проносним ефектом, а ось в незрілому вигляді вони допоможуть тим, хто страждає діареєю.

7. Завдяки наявності фосфору і магнію, вживання ягід шовковиці допоможе зняти нервову напругу, впоратися зі стресами, підніме настрій і прожене безсоння.

8. Ще ягідки шовковиці мають сечогінну і жовчогінну дію. Саме тому вони допомагають впоратися з набряками.

9. Шовковиця через наявність цукрів допомагає скинути зайву вагу. Для цього потрібно жменю ягід з’їдати натщесерце перед прийомом їжі. Але не можна запивати її холодною водою — це загрожує здуттям.

10. Корисна шовковиця і тим, у кого є проблеми зі шкірою. Речовини, які є в цих чудо-ягідках, допомагають регенерації тканин.

11. Сік з ягід шовковиці має антисептичну дію. Він корисний тим, хто страждає від стоматиту, пародонтозу, ангін і запальних процесів в шлунку.

12. Незрілі ягоди шовковиці допомагають зняти печію.

13. Сік білої шовковиці допомагає впоратися з першими симптомами застуди та знизити високу температуру за день. Для цього потрібно випивати 100 мл соку кожні 3:00.

14. Шовковиця допомагає знизити рівень цукру в крові. Тому вона корисна людям, що знаходяться в групі ризику по цукровому діабету II типу і самим діабетчікикам.

15. Лікарі рекомендують вживати ягоди шовковиці при недокрів’ї.

Автор: J. G. (Джей Джи) У рубриці: лікувальні властивості

Додати коментар

Відповісти

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *