Хімічний склад какао бобів

Хімічний склад какао-бобів

В бобах какао міститься близько 300 різних речовин, з яких кожне шосте відповідає за специфічний аромат какао.

Нижче наведено наведено вміст харчових речовин (калорійності, білків, жирів, вуглеводів, вітамінів і мінералів) на 100 г їстівної частини.

Калорійність какао бобів — 565,3 кКал
Білки — 12,8 гр
Жири — 53,2 гр
Вуглеводи — 9,4 гр
Харчові волокна — 9,7 гр
Органічні кислоти — 2,2 гр
Вода — 2,2 гр
Моно- і дисахарид — 2 гр
Крохмаль — 5,2 гр
Зола — 2,8 гр

Вітаміни
Вітамін PP — 1,9 мг
Вітамін B1 (тіамін) — 0,09 мг
Вітамін B2 (рибофлавін) — 0,3 мг
Вітамін PP (Ніаціновий еквівалент) — 4,0248 мг

Макроелементи
Кальцій — 28 мг
Магній — 80 мг
Натрій — 5 мг
Калій — 747 мг
Фосфор — 500 мг
Хлор — 50 мг
Сірка — 83 мг

Мікроелементи
Залізо — 4,1 мг
Цинк — 4,5 мг
Мідь — 2275 кг
Марганець — 2,85 мг
Молібден — 40 мкг
Кобальт — 27 мкг

З какао-бобів отримують масло какао і какао терте, які покращують кровообіг мозку, що є прекрасною профілактикою інсультів. Здатність какао нормалізувати артеріальний тиск безпосередньо веде до зменшення ризику інфарктів (калоризатор). У какао-бобах є антидепресанти і антиоксиданти.

Автор: J. G. (Джей Джи) У рубриці: Хімічний склад

Додати коментар

Відповісти

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *