Опис лебедя

Опис лебедя у художньому чи науковому стилі ви знайдете на нашому сайті.

Опис лебедя у художньому стилі

Одного разу ми з батьками поїхали до лісу на вихідних. Там було озеро, оточене зеленими галявинами та величезними деревами. Раптом я побачив, як озером пливе зграя великих птахів. І то були справжні лебеді, граційні та величні. Раніше я ніколи лебедів не бачив, хіба що в дитинстві у зоопарку, адже ми живемо в місті.

Більшість лебедів були білосніжні, просто сліпучі. А двоє – чорні, дещо менші розмірами, аніж білі. Всі вони мали довгі, чудово вигнуті шиї, жовто-червоні дзьоби. Які в них оченята, я не побачив, тому що їхні мордочки приховували чорні напівмаски. Лебеді пливли так граційно, так плавно, що ми просто зачарувалися ними. Я помітив, що лебідь на воді і справді нагадує своєю формою серце.

Вода навіть не сплеснула, вона залишалася дзеркальною, коли лебеді підпливли до нас. Вони навіть не витягнули ший, а поглядали на нас маленькими чорними оченятами, які я тільки тепер розгледів. Вони гордо чекали, коли ми їх погодуємо. Ми годували їх булочкою, а вони спокійно їли, а потім так же, не кваплячись, сковзнули на середину озера. Один великий білий лебідь раптово розправив свої крила та змахнув ними. Я так здивувався, я навіть не очікував, що вони в нього такі великі, такі широкі. І справді, лебідь – королівський птах.

Опис лебедя у науковому стилі

Оперення лебедів за своїм забарвленням буває або чисто біле, сірого або чорного кольору. Самиць і самців на вигляд дуже важко відрізняти. Типові виводкові птахи. Оперення щільне і водонепроникне. Добре розвинена куприкова залоза. У лебедів поперечні вирости перетворились на зубці для утримання здобичі.

Від гусей лебедів відрізняє ще довша шия, що дозволяє в глибших водах обшукувати дно у пошуках їжі, а також їх величина, адже вони є найбільшими водними птахами. Розмах їх крил досягає двох метрів, а маса може перевищувати 15 кілограмів. Якщо розмір такий, як і в гуски, лебедя можна відрізнити за наростом при основі дзьоба. Лапи досить короткі, через що лебеді, пересуваючись по землі, справляють враження незграбних. Зате у них дуже розвинена літальна мускулатура, що дозволяє їм долати тисячі кілометрів на їх щорічних перельотах на південь і назад.

Лебеді тримаються однією парою до кінця життя. Якщо самець чи самиця помирає, інший лебідь не шукає пари вдруге. Потомство виводиться обома батьками, що опікуються своїм молодняком протягом року після народження.

Додати коментар

Відповісти

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *