Опис лева

опис лева

Якщо вам потрібно знайти опис лева на українській мові, то пропонуємо нижченаведену статтю, яка допоможе при написані твір опис лева як тварини в розгорнутому варіанті або використовуючи лише певні речення для короткої формі описа про лева.

Опис лева

Лев — один з найвідоміших тварин у світі, що з давніх пір отримав в безроздільне користування титул «цар звірів». Серед котячих, конкурувати з ним у розмірах може тільки тайговий тигр. Довжина тіла лева досягає в довжину трохи менше 2,5 метрів, без урахування хвоста, при середній масі близько 200 кг. Незважаючи на настільки великі габарити, звір дуже спритний і прекрасно бігає.

Лев має досить велику, по відношенню до тіла, голову, з дещо витягнутою мордою. Лапи невисокі, сильні, з кігтями на пальцях. Відмінності в розмірах самців і самок значні, до того ж, чоловічих особин можна легко відрізнити за надзвичайно розвиненою гривою, що покриває шию, плечі і груди, яка у самок відсутня. Шерсть на тілі лева коротка, буро- жовта. Винятком є ​​грива, що пофарбована значно темніше.

Ще в середні століття лев був поширений по всій Африці, на півдні Європи, і далі на схід, аж до півострова Індостан. Проте в даний час його ареал багаторазово скоротився. Тепер зустріти звіра можна лише в центральній Африці, а також невелика популяція збереглася в Гирських лісах, що простяглися вздовж східного узбережжя Індостана.

Як часто помилково припускають, лев не є мешканцем пустель. Типові місця її проживання — відкриті савани, порослі травою і рідкісною рослинністю. Саме тут накопичується велика кількість копитних, і є безліч водопоїв, без яких хижак не може обходитися.

У відмінності від леопардів, гепардів і тигрів, леви рідко зустрічаються поодинці. Набагато частіше вони живуть парами або групами, званих прайд. Кількість особин у прайді може досягати 30 особин. Очолює групу дорослий самець, інші члени сім’ї — левиці з молодим потомством.

Днем прайд левів ховається від сонця в тіні, а з настанням темряви виходить на полювання. Основними здобувачами виступають самки, лише в рідкісних випадках на допомогу їм приходить ватажок. Лев не гидує ніякої здобиччю, харчуючись від падалі і дрібних гризунів, до антилоп, зебр, і навіть молодих слонів, носорогів і бегемотів.

Злучаються ці тварини цілий рік, тому в одному прайді зустрічаються самки з різновіковим потомством. Самець лева відчайдушно захищає левиць від зазіхань конкурентів. Іноді такі зіткнення призводять до смерті одного з спаринг- партнерів. Після 3,5 місяців вагітності на світ з’являється від 2 до 5 дитинчат. Самка лева переносить левеняти в затишне місце, яким служить печера чи інше укриття, розташоване у важкодоступному місці. Левенята народжуються плямистими, близько 30 см довжиною, і лише пізніше їх шерсть стає однотонного буро -жовтого кольору. Статевої зрілості молодий лев досягає на четвертому році життя.

Досить рідко в природі, але досить часто в неволі, лев схрещується з тиграми і іншими великими кішками. Потомство таких пар хоч і виживає, але до розмноження в більшій своїй масі не здатне.

Тепер на основі наданого опису про лева ви зможете написати власний науковий чи художній твір на задану тему.

Додати коментар

Відповісти

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *