Опис лося

Опис лося звичайного на українській мові допоможе учням написати твір та підготуватися до уроку.

Опис лося на українській мові

У наших лісах живуть справжні, лісові велетні. Це лосі. У всьому вигляді лісового велетня відчувається міць і сила.

У лося велика горбоноса голова. Верхня товста губа довше нижньої. Тіло масивне, з загривком, схожим на горб. Довгі вуха чуйно вловлюють найменший звук. Тепла густа шерсть захищає тварину від морозів.

Ноги у лося — довгі, з широкими копитами. Вони дозволяють ходити по глибокому снігу, по болоту.

А ще лосі швидко бігають та плавають. Зустрінеться ріка — лось легко перепливе її і може навіть на хвилиночку пірнути під воду. У жаркий день лосі люблять зайти в воду: і прохолодно, і порятунок від комарів і мошок.

Є у лося і прикраса — великі широкі роги. А щоб вони не заважали бігти через лісові хащі, лось піднімає голову, ніби кладе роги на спину. Правда, взимку лось скидає свою прикрасу.

Навесні народжуються малюки. Мама — ніжно вилизує своє дитинча, годує його молоком.

Лосі — сильні і сміливі. Міцні роги, удар копитом зупинять ворога — вовка чи ведмедя. Всі, хто ходить в ліс, знають — якщо лось гуляє з лосеням, краще до них не підходити! А лосеня в разі небезпеки зачаїться — сховається. Поруч пройдеш — не помітиш.

Ось такі дивовижні велетні живуть в наших лісах.

Лось звичайний опис на українській 

Лось звичайний живе у різних лісах, заростях верболозів на берегах степових річок і озер.

Лось — досить велика тварина, довжина його тіла може становити  3 метри, висота понад 2 метри. Вага лося від 360 до 600 кг. Він має грубу шерсть, буро-чорного кольору, а чотири ноги світло-сірі, майже білі. На відміну від оленів, тулуб та шия у нього коротші, загривок у вигляді горба. Голова велика. Спереду нависає м’ясиста верхня губа, під горлом теж видно досить великий виріст.

 У самців величезні (найбільші з сучасних ссавців) лопатоподібні роги; їх розмах досягає 180 см, маса — 20-30 кг. Роги лось скидає щорічно в листопаді — грудні і ходить без них до квітня — травня. Самки безрогі. Роги ці тварини скидають кожної осені, вони вважаються мисливським трофеєм. Лосі травоїдні. Добре плавають. 

    Лосі дуже довірливі тварини, тому часто стають здобиччю браконьєрів, хоч на них полювати заборонено. Популяція лосів швидко зменшується, у 2009 році планувалося включити їх до Червоної книги, проте, на жаль, на даний час цього не зроблено.

Основу раціону їх харчування становлять гілки хвойних дерев, різні чагарники, ягоди, гриби, і навіть водорості.

Лосі швидко бігають, до 56 км / год; добре плавають. Розшукуючи водні рослини, можуть тримати голову під водою більше хвилини. З органів чуття у лося найкраще розвинені слух і нюх; зір слабкий.

Лось звичайний опис

Живе в наших лісах одна з найбільших тварин — лось. Його легко впізнати. Великі, міцні ноги, горбоноса морда, високий загривок. Дорослі самці можуть похвалитися великими рогами, схожими на лопату. Але іноді роги набридають лосю. І він їх скидає в листопаді-грудні і ходить без них до травня.

Лось — досить велика тварина, довжина його тіла може становити  3 метри, висота понад 2 метри. Вага лося від 360 до 600 кг. Лось — губастик, верхня губа у нього дуже велика. Шия коротка, вуха довгі, загострені. Шерсть лося коричневого кольору, з різними відтінками попелястого. У літню пору колір шерсті лося темніший.

Що їдять лосі? Гілки дерев і чагарників, осоку, а також різну болотну рослинність. Лосі — великі любителі такої рослини, як іван-чай.

Взимку лось їсть вдень, а вночі спить. Влітку, ж, навпаки. Ховаючись від спеки і мошок, літнім днем ​​він відпочиває, а вночі шукає собі їжу. В кінці літа вранці та ввечері самці видають звуки, схожі на глухе й протяжне мукання.

В останні дні травня — початку червня самиця народжує одного, рідше двох лосенят. Важать новонароджені в середньому 12-14 кілограм.

Власний опис лося звичайного на українській мові Ви можете залишити в коментарях, щоб допомогти своїм одноліткам.

Автор: J. G. (Джей Джи) У рубриці: Опис

Додати коментар

Відповісти

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *