Опис снігура

сныгур

Снігур — птах ряду горобцеподібних, родини в’юркових. Опис пташки снігура художній чи науковий часто потрібен для написання твору, доповіді як для школярів, так і для студентів. Опис птаха снігура поданий у формі твору, але ви можете доповнити та змінити його на свій розсуд, адже у статті представлено декілька варіантів опису снігура на українській мові.

Текст опис про снігура

Художній опис снігура

Снігурі недарма дістали таку назву, бо прилітають із першим снігом.

Снігурі — червоногруді пташки з чор­ною шапочкою на голові. На голівці в снігура чорна шапочка. Спинку прикраша бурувато-сірий піджачок. На грудях і черевці майорять, наче жар, червоний фартушок і червона сорочка.

Живуть снігурі переважно в хвой­них лісах Півночі. До нас прилітають пізно восени й оселяються недале­ко від людського житла. Мандру­ючи садами, вони збирають насін­ня бур’янів, ягоди, що залишилися на кущах. Надають пере­вагу горобині. Комахи в раціон сні­гурів потрапляють випадково і в не­значній кількості.

Твір-опис снігурів

Я побачив зграйку птахів на старій горобині біля нашого будинку. Стояла зима, все навколо було вкрите білим снігом. А ці пташки виглядали яскравими плямами посеред зими! Вони мали рожево-червоні грудки! Таких птахів я раніше бачив тільки на малюнках.

Тато сказав мені, що це снігурі. Я придивився до них пильніше. Вони кумедно розпушилися та нагадували живі кульки, що гойдалися на гілках. Головки у них були густого чорного кольору. Короткими та товстенькими чорними дзьобиками снігурі витягали з-під снігу червоні ягідки горобини. А потім завзято клювали їх, вибираючи насіння.

На спинках снігурів начебто були накинуті сірі фраки з чорними та гострими довгими чорними хвостами. Снігурі — справжні зимови красунчики!

Науковий опис снігура 

Довжина тіла – 15 — 19 cм
Розмах крил – 25 см
Вага – 324 — 346 г.
Скільки живе снігур? Тривалість життя – до 4 років.

Птах снігур зимує на всієї території України. Взимку живиться ягодами,бруньками і насінням деревних порід.

Оперення самця досить колоритне. Нижня частина тіла яскраво-червона, спинка сіра, хвіст чорний, є білі ділянки під та над хвостом, а крила чорні з білими смугами. Голова прикрашена чорною шапочкою. Дзьоб короткий, широкий, з гострими ріжучими краями. Очі маленькі, темні та дуже рухомі. Три пальці на лапах звернені вперед, один – назад.

Самиці забарвлені простіше – в їх оперенні червоний колір заміщений коричнувато-сірим. Так само забарвлені і молоді птахи, тільки у них немає чорної шапочки.

Особливість снігура — рожево-червона гордо випнута грудка, за якою снігура впізнають майже всі люди. Прямуючи до російського Сибіру, птахи стають більшими та світлішими.

Тепер ви маєте різні варіанти опису снігура та можете скомбінувати їх в один, для написання твору про снігурів. Можете також прочитати твір про снігурів взимку.

Коментарі:
  1. 2 года ago
  2. 12 месяцев ago
  3. 12 месяцев ago
  4. 12 месяцев ago
  5. 10 месяцев ago
  6. 8 месяцев ago

Додати коментар

Відповісти

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *