Розповідь про кенгуру

Повідомлення про кенгуру може бути використане при підготовці до уроку. Розповідь про кенгуру для дітей може бути доповнена цікавими фактами.

Розповідь про кенгуру на українській мові

Кенгуру — назва сумчастих тварин, ендеміків Австралії..

Кенгуру є найкращими стрибунами нашої планети: довжина одного стрибка становить 3 метри у висоту і близько 12 в довжину. Пересуваються вони величезними стрибками зі швидкістю близько 50 км / год, відштовхуючись від поверхні сильними задніми ногами, при цьому важлива роль відводиться хвосту, який допомагає утримувати рівновагу.

Найцікавіша особливість цієї тварини — сумка, в якій мама носить малюків. Сумка всередині гладка, а по краях покрита хутром, щоб дитинча не мерзло. У самців такої сумки немає.

У природі налічують близько 50 видів кенгуру. Гігантський кенгуру разом зі страусом ему зображений на гербі Австралії.

Скільки живуть кенгуру?

У дикій природі кенгуру живуть близько 10 років. У неволі тривалість життя кенгуру може становити 20 років.

Де живуть кенгуру?

Живуть представники сімейства як в посушливих регіонах, так і в тропічних лісах на території Австралії, Тасманії, Новій Гвінеї. Кенгуру ведуть нічний спосіб життя.

Чим харчуються кенгуру?

Харчуються сумчасті листям дерев і чагарників, корою, корінням, пагонами, деякі види полюють за комахами і черв’яками.

Розмноження кенгуру

Зазвичай ці звірі живуть зграями, в них один ватажок і кілька самок. Розмножуються кенгуру раз на рік; певного сезону розмноження у них немає. Вагітність коротка — 27-40 днів. Народжуються 1-2 дитинчати. Кенгуреня народжується сліпим, без шерсті, вага його не перевищує одного грама, а довжина становить не більше 3 см у великих видів. Тільки народившись, вони самі залазять в сумку і живуть там до 9 місяців, харчуючись маминим молоком. Якщо в сумці сидять кенгурята різного віку, для кожного з них знайдеться окреме молоко.

Австралійці будують для тварин заповідники, де годують їх і показують всім приїжджим. А вони дружелюбно підходять до туристів, і навіть дозволяють себе фотографувати.

Цікаво, що кенгуру в Австралії більше, ніж людей.

Опис кенгуру

Залежно від виду, представники сімейства мають довжину від 25 см (плюс 45 см — хвіст) до 1,6 м (хвіст — 1 м), і важать від 18 до 100 кг. Хутро сумчастих м’яке, густе, може бути сірого, чорного, рудого кольорів і їх відтінків.

Рухатися назад ці тварини не здатні — цього їм не дозволяє занадто великий хвіст і форма задніх ніг.

Голова кенгуру маленька, морда може бути як довгою, так і короткою. Плечі — вузькі, передні лапи короткі, слабкі, без шерсті, мають п’ять пальців, зате озброєні дуже гострими кігтями. Пальці дуже рухливі і тварина використовує їх для хапання, харчування, розчісування шерсті.

Задні ноги, довгий товстий хвіст, стегна — дуже сильні, на нозі кенгуру є чотири пальці, при цьому другий і третій з’єднує перетинка, на четвертому є міцний кіготь. Така будова дає можливість успішно оборонятися за допомогою потужних ударів задніми лапами, і швидко пересуватися.

Сподіваємося, викладена інформація про кенгуру допомогла Вам. А свою розповідь про кенгуру Ви можете залишати через форму коментарів.

Автор: Гнатюк У рубриці: Зоологія

Додати коментар

Відповісти

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *