Розповідь про лемура

Повідомлення про лемура розповість що їдять лемури в природі, надасть опис лемура і багато цікавої інформації. Розповідь про лемура для дітей на українській мові може бути доповнена цікавими фактами.

Розповідь про лемура

Лемуровиді  — представники ряду приматів, що складають інфраряд лемуроподібних та входять до підряду мокроносих. Лемурообразние зустрічаються тільки на Мадагаскарі і на Коморських островах.

В даний час загін Лемуровиді включає 101 вид тварин. Лемури істотно розрізняються по величині і зовнішньому вигляді. У той час як деякі карликові лемури важать всього 30 г, деякі Індрі досягають 10 кг. Більшість лемурів знаходяться на межі вимирання і занесені до Червоної книги.

Лемур опис для дітей

У лемурів щільне, подовжене тіло і невелика, округла або трохи сплющена голова. Морда більшості тварин витягнута і загострена, як в лисиці. Очі лемура величезні, близько посаджені і часто схожі на блюдця. Їх вираз зазвичай являє собою щось середнє між здивуванням і переляком. Колір очей лемурів зазвичай червоно-помаранчевий, жовтувато-коричневий або жовтий.

Лемури мають розкішний, довгий і зазвичай пухнастий хвіст, який відіграє значну роль в їх житті.

Густа шерсть лемура буває різного кольору: деякі види мають забарвлення сіро-бурого кольору, інші відрізняються яскравим чорно-білим, червоно-коричневим або рудим хутром.

Спосіб життя лемурів

Всі види лемурів живуть виключно в лісах, багатих плодами і комахами. Основну частину життя лемури проводять на деревах, спритно і швидко перелазячи з гілки на гілку, використовуючи в якості балансира свій довгий хвіст.

Вдень вони ховаються в найтемніші куточки лісу або в дупла дерев, де і сплять до настання темряви. Засипають вони в найдивніших позах: міцно вчепившись за гілку і обмотавши голову хвостом. Іноді вони сплять парами, утворюючи своєрідну хутряну кулю. Сплять вони дуже чуйно і можуть прокинутися навіть від дзижчання мухи або жука. Вуха їх тоді піднімають, вони сонно озираються, але недовго, оскільки ці тварини дуже бояться денного світла.
Лемури живуть групами від 3 до 20-30 особин, де встановлена ​​сувора ієрархія. Найчастіше в зграї домінує самка, яка має перевагу в відношенні їжі і право вибору партнера в шлюбний час.

Чим харчуються лемури?

Лемури харчуються рослинною їжею — це листя дерев і стиглі фрукти, наприклад, фіги і банани, а також квітки, молоді пагони, насіння і деревна кора. З комах лемури можуть їсти жуків, богомолів, нічних метеликів, цвіркунів, павуків, тарганів.

Розмноження лемурів

Дрібні види лемурів досягають статевої зрілості у віці 1,5 років, а самки Індрі дозрівають тільки до 4-5 років. Шлюбна поведінка більшості лемурів полягає в гучних криках і дотиках до партнера.

Зазвичай самки лемурів народжують раз на рік. Тривалість вагітності залежить від виду, і в середньому становить від 2 місяців (у найдрібніших видів) до 5-6 місяців (у великих видів). Народжується зазвичай 1-2 сліпі лемури, але вже на другий день вони відкривають очі. Молочне годування триває до 4-5 місяців, потім лемур стає самостійним.

Скільки живе лемур?

Середня тривалість життя лемура близько 20 років.

Вороги лемурів в природі

Головними ворогами лемурів в їх природному середовищі існування є сови, яструби, змії, наприклад, мадагаскарський деревний удав.
Більшість видів лемурів спокійно переносить неволю. Одні сильно прив’язуються до людей, а інші залишаються до них абсолютно байдужими.

Сподіваємося, викладена інформація про лемура допомогла Вам. А свою доповідь про лемура Ви можете залишати через форму коментарів.

Автор: J. G. (Джей Джи) У рубриці: Зоологія

Додати коментар

Відповісти

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *