Розповідь про лева

Повідомлення про лева на українській мові може бути використане учнями при підготовці до уроку. Інформація про лева може бути доповнена цікавими фактами.

Розповідь про лева

Леви — одні з небагатьох наземних хижаків і єдині представники сімейства котячих, у яких самці значно відрізняються від самок: левиці виділяються меншими розмірами і відсутністю гриви.

Маса дорослих левів становить від 180 до 220 кг у самців і від 120 до 182 кг у самок. Розміри відрізняються в залежності від навколишнього середовища і ареалу. Мешкає цар звірів в Африці, на півдні Європи і в Індії.

Характерною особливістю як лева, так і левиці, є пухнастий пучок — «пензлик» на кінці хвоста, довжина якого становить близько 5 см. При народженні пензлик відсутній і починає розвиватися тільки з п’ятого місяця життя левенят. У віці семи місяців він вже добре помітний.

Вдень леви відпочивають, розтягнувшись в траві або піднявшись на невисоке дерево, полюють в основному в сутінках. На полювання леви виходять і поодинці, і парами, і сім’ями.

Група левів, які проживають на одній території і об’єднаних сімейними узами, називається прайдом. У такій сім’ї, як правило 5-6 дорослих левиць, один самець і молодняк різного віку. Виростаючи, молоді леви йдуть з прайду, щоб знайти собі подруг і заснувати нову сім’ю.

Леви — супер мисливці. Вони можуть полювати на всі види тварин, але самі при цьому ніколи не стають жертвами. Найчастіше лев нападає на здобич із засідки, потайки підкравшись до неї. Зазвичай роль мисливиць виконують левиці, легші і рухливі. У стрімкому стрибку вона збиває здобич з ніг і миттєво впивається зубами в шию. Промахнувшись, левиця не переслідує здобич, а залишається чекати нову. Взагалі лев може вбити будь-яку велику тварину, крім слона і носорога, але може харчуватися і гризунами, і ящірками, навіть падаллю.

Цікаві факти про левів

Найважчий з відомих левів був людожером, він був застрелений 1936 р в Східному Трансваалі, Південна Африка. Його маса становила 313 кг.

Найдовшим левом (330 см) був самець з чорною гривою, убитий в південній частині Анголи в листопаді 1973 р

Леви живуть 10-14 років в дикій природі, 20 років і більше в зоопарку.

Полювання на цих хижаків здавна вважалася заняттям аристократії і багатих людей. Саме через це сьогодні й виникла загроза вимирання цього виду.

Сподіваємося, викладена інформація про лева допомогла Вам. А власну розповідь про лева Ви можете залишати через форму коментарів.

© dovidka.biz.ua 2017

Автор: Гнатюк У рубриці: Зоологія

Додати коментар

Відповісти

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *