Скільки може зберігатися грудне молоко?

Скільки можна зберігати грудне молоко? Правила зберігання грудного молока (як заморозити грудне молоко, як розморозити грудне молоко) Ви дізнаєтеся в цій статті.

Скільки може зберігатися грудне молоко?

Потреба в зціджуванні молока може виникнути з багатьох причин, тому потрібно знати скільки часу може зберігатися грудне молоко.

Якщо мамі потрібно відлучитися від дитини на нетривалий час, то зціджене молоко можна спокійно залишити в дитячій на столику — при кімнатній температурі воно може зберігатися до 10 годин.

При температурі повітря від 10 до 15 ° C молоко «проживе» близько доби.

Якщо ж існує необхідність зберегти молоко на ще довший термін використовуйте холодильник.

Терміни зберігання грудного молока

  • При температурі — 20-25 °С — до 6 годин

  • При температурі — 15-19 °С — до 24 годин

  • У холодильнику (близько 4 °С) — до 8 діб

  • У морозилці із загальними дверцятами (близько 0 °С) до 14 діб

  • У морозилці з окремими дверцятами (близько -5 °С) до 6 місяців

  • У морозильній камері (-20 °С) до 1 року

Як заморозити грудне молоко

  • Ємність для зберігання малока може бути скляною, може пластиковою (але зверніть увагу на його якість), можна використовувати спеціальні пакети для заморозки грудного молока
  • Тільки що зціджене молоко спочатку трохи потримайте в кімнаті, потім в холодильнику, а вже потім помістіть в морозильну камеру.
  • Заморожуйте молоко порційно — в одному контейнері або пакеті повинна міститися одна порція молока.
  • Не змішуйте в одній ємності молоко, зціджене в різний час.
  • Розміщуйте пакети з молоком у найдальшої стінки морозилки — це захистить його від перепадів температури при відкритті і закритті дверцят.
  • Забороняється заморожувати вже одного разу розморожене молоко — нічого корисного в такій їжі не залишиться, а ось хвороботворні бактерії цілком можуть з’явитися.

Як розморозити грудне молоко

Заморозити грудне молоко — це тільки половина справи. Адже потім доведеться його ще і розморожувати. І робити це потрібно максимально акуратно, щоб не зіпсувати цінний продукт.

Отже, пакет або контейнер з молоком спочатку повинен перекочувати з морозильника в холодильник, а вже потім — в кімнату. Ні в якому разі не можна розморожувати або гріти молоко в мікрохвильовій печі: дана побутова техніка, хоч і є дуже зручним кухонним помічником, може знищити багато корисних ферментів.

Температура грудного молока не повинна бути вище 37 ° С — в іншому випадку воно втратить всі свої корисні властивості. І, зрозуміло, обов’язково потрібно перевіряти кожну размороженную порцію на свіжість. Досить просто понюхати молоко — якщо ви відчуєте кислий аромат, молоко має відправитися в раковину, а ємність, в якій воно зберігалося, — у відро для сміття.

Додати коментар

Відповісти

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *