Цікаві факти про гірчицю

Цікаві факти про гірчицю ви можете прочитати у цій статті.

  1. Батьківщиною гірчиці є Азія.
  2. Гірчицю виготовляють з меленого насіння гірчичної рослини додаючи воду, сіль, цукор, оцет і рослинне масло.
  3. В стародавньому Римі вживання гірчиці вважали корисним для зубів і для просвітлення розуму.
  4. Греки і римляни додавали гірчицю в молоде неферментований вино, яке називалося mustum ardum, а також застосовували для консервування. Саме римські легіонери поширили її по Європі.
  5. Перед поєдинком між Дарієм та Олександром Македонським, цар Дарій надіслав Македонському мішок кунжута, як свідчення незліченності його війск. На що Олександр надіслав невеликий мішечок гірчиці, як свідчення сили та гарячності його військ під час бою.
  6. До моменту поширення індійських приправ, на території Європи гірчицю використовували у якості основної приправи під час приготування їжі.
  7. У Данії гірчичні насіння розсипають по будинку на щастя і для захисту від нечистої сили.
  8. У США в першу суботу серпня відзначається Національний День Гірчиці.
  9. У Маунт Хоребе (США, штат Вісконсін) діє Музей гірчиці, в якому 5 тис. експонатів з усіх штатів і ще 60 країн світу. Також там відкритий гірчичний коледж.
  10. Гірчиця посилює виділення шлункового соку, підвищує апетит.
  11. При застуді, буде корисним споживати корицю з їжею.
  12. Гірчиця розщеплює жири, тому вона буде корисна тим хто стежить за своєю фігурою.
  13. При виразці шлунка, гірчицю слід виключити з раціону.
  14. Щоб гірчиця втратила свій смак і аромат, її слід зберігати в темному місці.
  15. Існує 3 види гірчиці (біла, чорна і сарептська гірчиця).
  16. Гірчиця здатна ароматизувати м’ясо і утримати його сік.
  17. Гірчичний порошок застосовується в якості приправи для м’ясних страв і інгредієнта для майонезу.
  18. Використання гірчиці як одного із інгредієнтів шампуню стимулює ріст волосся і запобігає їх випадінню.

Якщо вам відомі інші цікаві факти про гірчицю, діліться ними в коментарях.

Додати коментар

Відповісти

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *