Цікаві факти про інжир

Чи знаєте ви щось цікаве про інжир? Цікава інформація про інжир зібрана в цій статті.

Цікаві факти про інжир

Батьківщиною інжиру є Мала Азія.

За змістом калію, інжир поступається лише горіхам .

У інжирі більше заліза ніж у яблуках , тому їх найбільше рекомендують при залізодефіцитній анемії.

В Америку, інжир був ввезений тільки в кінці 16 століття.

Існує й безнасінний сорт інжиру.

У муніципалітеті Коін в Іспанії, традиційно випікається інжирний хліб.

Із засушених листків інжиру отримують препарат «Псоберан», він застосовується для лікування вітіліго і плішивості.

М’якоть інжиру має жарознижувальну дію.

Сушений інжир містить більше цукру (до 37 %), ніж свіжий плід (у нього тільки 24 % цукру).

100 г сушеного інжиру має — 240 ккал.

Сушений інжир має проносний ефект.

У лікарському засобі « Кафіол» містяться плоди інжиру.

Інжир може рости до 35 років.

Плоди інжиру їдять у свіжому, сушеному та консервованому вигляді. Із свіжих плодів варять варення та джем.

Цікавинки про інжир, цікаві відомості про інжир ви можете розширити через форму коментарів.

Автор: Гнатюк У рубриці: Цікаві факти про продукти

Додати коментар

Відповісти

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *