Цікаві факти про какао

Чи знаєте ви щось цікаве про какао? Цікава інформація про какао для дітей і дорослих зібрана в цій статті.

Цікаві факти про какао

Найбільший виробник какао — Кот-д’Івуар.

Какао або шоколадне дерево відноситься до вічнозелених дерев.

Батьківщиною какао є — дощові ліси Амазонки.

Шоколадне дерево вирощують заради одержання насіння, яке використовують в медицині та кондитерській промисловості .

Какао є основним інгредієнтом шоколаду.

Щоб виробити 1 кг шоколаду, потрібно обробити від 300 до 600 бобів.

У какао є тонізуюча речовина — теобромін.

Какао в індіанців майя вважався священним.

Слово «какао» з давньогрецької перекладається як «їжа богів».

Європейці (іспанці) познайомилися з какао в 1519 році. Тоді вони зібрали 25000 центнерів какао в ацтеків в якості податку.

Технологія вилучення з какао-бобів какао-порошку і какао-масла була винайдена голландцем Конрадом ван Хойтеном в 1828 році (з якого можна було зробити шоколад).

Масло какао застосовується в парфумерії для приготування косметичних мазей.

Дерева какао не виносять прямих сонячних променів, тому їх вирощують разом з банановими, кокосовими пальмами для затінення.

Щоб отримати 1 кг тертого какао необхідно 40 плодів або 1200 какао-бобів.

Нідерланди найбільший імпортер какао, країна купує 18 % світового врожаю.

Після сушіння, боби какао втрачають 50 % своєї початкової величини.

У Мексиці з давніх часів готують традиційний напій — Техасі (він готується з какао і маїсового борошна) .

Цікавинки про какао, цікаві відомості про какао ви можете додавати через форму коментарів.

Автор: Гнатюк У рубриці: Цікаві факти про рослини

Додати коментар

Відповісти

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *