Цікаві факти про кефір

Цікаві факти про кефір

Всі говорять про користь кефіру, але чому ж цей напій настільки корисний? Звичайно, можна довго говорити про мікрофлору людського організму, а зокрема про мікрофлору кишечника. Адже і старі й малі знають, що людський організм, накопичує в процесі травлення величезну кількість бактерій. Зрозуміло, що абсолютна більшість з них корисні, а ось решта не дуже. Ця частина іноді навіть може стати причиною передчасного старіння людини. Кефір же, включають в бойові ряди корисних для людського організму бактерій, а також амінокислот і різних вітамінів. Завдяки цьому улюбленому напою оздоровчі процеси проходять по всій мікрофлорі.

Кефір дуже погано стимулює розумову діяльність людини. Це пов’язано з тим, що він знімає важку напругу і розслаблює практично всю нервову систему. Тому не варто пити кефір перед відповідальними хвилинами, так як він не стане вам у цьому помічником.

Людям страждаючим підвищеною кислотністю він зовсім заборонений.

Кефір здатний викликати у багатьох людей сильну алергію на молочні продукти. Тому був розроблений спеціальний біокефір, однак, його не можна пити не холодним, не теплим. Пити його необхідно маленькими ковтками, а сам продукт повинен бути приблизно кімнатної температури.

Норма кефіру в день складає не більше 400 грам. А якщо ви любите виготовляти кефір в домашніх умовах, пам’ятайте важливу умову — прокип’ятити молоко. Бо існує великий ризик заробити сальмонельоз. Варто нагадати, що коли кефір «дозріває» в ньому починає з’являтися спирт, тому, дорогі автолюбителі, не варто сідати за кермо після того, як ви випили навіть трохи кефіру. Принаймні декілька годин, так як алкотестер ДАІ 100% покаже те, що ви вживали спиртне.

Справжній класичний кефір містить тільки незбиране молоко і кефірні грибки (іноді знежирене молоко). Запам’ятайте, якщо на упаковці є інші інгредієнти, то це вже не кефір.

Ви можете додавати інші цікаві відомості, цікавинки про кефір через форму коментарів.

Додати коментар

Відповісти

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *