Цікаві факти про кенгуру

кенгуру

Кенгуру — це травоїдний сумчастий ссавець, який здатний пересуватися стрибками. За один стрибок кенгуру може подолати до 12 метрів в довжину і до 3 метрів у висоту, а швидкість пересування може досягати 50 км / ч. Більше інформації про цю тварину розкажуть цікаві факти про кенгуру.

Цікаві факти про кенгуру

— У природі існує щонайменше 69 різновидів кенгуру (самих менших із них зазвичай називають іншим ім’ям — валлабі).

— Вага особин різних різновидів кенгуру варіюється від 500 г до 90 кг.

— Найбільша різновид кенгуру — Червоний кенгуру. У висоту він може бути вище людини, а його вага може досягати 90 кг. Це найбільше сумчаста тварина в світі.

— Кенгуру може бігти зі швидкістю до 60 кілометрів на годину і може перестрибнути бар’єр висотою до 3 метрів.

— Кенгуру може обходитися без води кілька місяців, так як отримує вологу із зелені, якою живиться.

— При народженні дитинча кенгуру розміром трохи більше арахісу і має ще недорозвинені органи. Самка виношує малюка в своїй сумці близько шести місяців, поки у нього не з’явиться своє хутро.

— Самка кенгуру може управляти своєю сумкою завдяки розташованим там м’язам. Вона може щільно закрити сумку, щоб у неї не потрапила вода при плаванні.

— При наближенні небезпеки кенгуру, попереджаючи родичів, б’ють лапами об землю.

— Самка кенгуру в залежності від віку свого дитинчати може виробляти чотири типи молока. При цьому якщо у неї два дитинча різного віку, то вона вироблятиме два типи молока одночасно.

— Кенгуру можуть бути небезпечними, так як удар їх задніх лап може легко проломити кістки черепа, а їх кігті можуть розпороти шкіру як тваринам, так і людині.

— Кенгуру живуть не тільки в Австралії. Невеликі колонії валлабі Тобто, наприклад, в Шотландії та Англії. Найчастіше такі невеликі колонії утворюються після того, як пара тварин збігає із зоопарку.

— В Австралії чисельність кенгуру перевищує чисельність людей.

— Вдень кенгуру зазвичай відпочивають в тіні, харчуються ж зазвичай після полудня або вночі, коли прохолодно. Їдять вони в основному траву.

— Самки кенгуру народжують щорічно. Період вагітності — 33 дня.

Живуть тварини стадами, які налічують 10-12 особин, а в більш сприятливих умовах – до декількох десятків.

— Незважаючи на те, що тварини ці досить мирні, в шлюбний період самці з особливою жорстокістю мутузяться за самок: вони, дуже сильно, відвішують один одному передніми лапами і штовхаються ногами, поки один з них не здається.

— Тікаючи від переслідування, мама-кенгуру викидає своє дитинча з сумки, але, як правило, малюк потрапляє в кущі або ямку. Якщо матері вдається втекти, вона повертається на те місце, де залишила кенгурятко, і намагається його відшукати.

Легенда про походження назви кенгуру. Коли європейські дослідники, які прибули на австралійський материк, вперше побачили це дивне для них тварина, вони запитали у корінних австралійських жителів аборигенів, як вони називають цю істоту. Вони відповіли: кен-гу-ру. Європейці подумали, що це і є назва тварини, хоча насправді ця фраза на мові аборигенів означає «Я не розумію».

Якщо ви знаєте більше цікавих відомостей про кенгуру, пишіть в коментарях.

Коментарі:
  1. 2 года ago
    • 10 месяцев ago
  2. 11 месяцев ago
  3. 10 месяцев ago
  4. 10 месяцев ago
  5. 10 месяцев ago
  6. 10 месяцев ago
  7. 8 месяцев ago

Додати коментар

Відповісти

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *