Цікаві факти про косаток

Цікаві факти про косаток

Косатки — найбільші м’ясоїдні з сімейства дельфінових.

Зуби косаток довжиною до 13 см, пристосовані до розривання великої здобичі.

Косатки ненажерливі (за день з’їдають 50-150 кг їжі).

Самці косаток більші за самок (довжина самців досягає в довжину 9-10 м, а вага до 7,5 тонн).

У світі зустрічаються не тільки чорно-білі косатки, але і зустрічаються повністю чорні і білі види (альбіноси).

Косатки поширені практично по всьому Світовому океані (вони зустрічаються в тропіках рідше, ніж в холодних і помірних водах).

Косаток називають китовбивцями, через те що вони полюють на дельфінів, китів, морських левів і інших (але самців кашалота вони уникають, так як він здатний завдати Косатці смертельну рану).

Кожна зграя косаток має свої власні мисливські традиції, які передаються з покоління в покоління.

Косатки дбають про хворих, старих або покалічених родичів.

У природному середовищі, косатки не бояться людей.

У морських парках «SeaWorld» (США), «Marineland» (Канада) влаштовуються різні шоу за участю косаток.

На даний момент, в США йде активна боротьба за заборону на утримання косаток в неволі (в штаті Нью-Йорк вже повністю заборонено утримання  і приховування косаток).

Мозок косатки в п’ять разів більше, ніж людський мозок.

Косатки живуть до 90 років.

Косатка здатна регулювати приток крові.

Додати коментар

Відповісти

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *