Цікаві факти про лимонну кислоту

Цікаві наукові факти

Цікавинки про лимонну кислоту розкриють багато цікавої і корисної інформації.

Цікаві факти про лимонну кислоту

Лимонна кислота вперше була виділена (з соку лимонів) в 1784 році шведським аптекарем Карлом Шеєле.

В організмі кожної людини міститься лимонна кислота.

Незважаючи на лимонну назву, ця кислота в природі зустрічається у великій кількості плодів і рослин. Приклад: цитрусові, китайський лимонник, ананаси, гранати, хвоя, а також добре знайомі багатьом нашим співвітчизникам журавлина, горобина або смородина.

При нагріванні вище 175 ° C, лимонна кислота переходить в аконітову кислоту.

Лимонну кислоту отримують не тільки з лимонів (25кг на тонну лимонів), але і з цвілевих грибів Aspergillus niger.

Більше 50% лимонної кислоти виробляється в Китаї.

Лимонна кислота застосовується як смакова добавка, регулятор кислотності і консервант, також для виробництва напоїв. Завдяки своїм властивостям лимонна кислота, наприклад, підвищує строк зберігання маргарину, тваринних жирів і жирів.

У медицині, лимонна кислота входить до складу засобів, які покращують енергетичний обмін.

У косметиці, лимонна кислота застосовується як регулятор кислотності, хелатуючий агент.

У нафтовій промисловості, лимонна кислота використовується для нейтралізації високого рівня pH бурового розчину.

При прийомі всередину в невеликих дозах лимонна кислота сприяє прискоренню метаболізму. Але в дуже великих кількостях небезпечна і призводить до опіків травного тракту.

Лимонну кислоту краще не вживати людям, у яких алергія на цитрусові. Також вона може викликати карієс.

У будівництві, лимонну кислоту використовують як добавки до цементу для уповільнення зчеплення.

Оцініть статтю
Додати коментар