Цікаві факти про пінгвінів

Чи знаєте ви щось цікаве про пінгвінів? Цікава інформація про пінгвінів, про імператорського пінгвіна зібрана в цій статті.

Цікаві факти про пінгвінів

1. У світі налічується 20 видів пінгвінів.

2. Пінгвіни часто ковзають на животі по льоду і снігу, це їх спосіб розваг.

3. Найбільшим пінгвіном є — Імператорський пінгвін. Важить він близько 46 кг, зріст — 120 см.

4. Найменшим пінгвіном є — малий пінгвін. Вага: 1-2,5 кг, зріст: 30-45 см.

5. Пінгвіни не мають зубів. Замість цього вони використовують свій дзьоб, щоб захопити і утримувати здобич.

6. Пінгвіни можуть ковтати гальку і каміння. Вчені вважають, що камені можуть допомогти подрібнити і переварити їжу. Камені можуть також додати зайву вагу, щоб допомогти пінгвіну  пірнати глибше.

7. На Північному полюсі пінгвінів не має.

9. У кожного пінгвіна особливий виражений заклик, який дозволяє знайти своїх товаришів і пташенят навіть у самих великих групах.

10. Пінгвіни можуть залишатися під водою протягом 10-15 хвилин.

11. Великі пінгвіни, як правило, живуть в холодних регіонах. Невеликі пінгвіни зазвичай знаходяться в більш помірних і тропічних кліматичних умовах.

12. Пінгвіни можуть пити солону воду.

13. Більшість пінгвінів знаходяться в Південній Африці, Новій Зеландії, Чилі, Антарктиді, Аргентині та Австралії.

14. Маленькі пінгвінчикі народжуються абсолютно голими. Пір’я з’являється протягом декількох тижнів.

15. У сім’ях пінгвінів панує “матріархат”. Самка відкладає яйця і залишає їх висиджувати дбайливому самцеві. Самка шукає їжу, що б прогодувати своє сімейство. Коли пташенята з’являються на світ, то у батька-пінгвіна в стравоході з’являється, щось типу молока, яким він і годує маленьке потомство.

Цікавинки про пінгвінів, цікаві відомості про пінгвінів ви можете розширити через форму коментарів.

Додати коментар

Відповісти

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *