Цікаві факти про речовини

Цікаві наукові факти

Цікаві факти про органічні та хімічні речовини Ви дізнаєтесь з цієї статті.

Цікаві факти про органічні речовини

  1. Без вуглеводів нормальний обмін білків і жирів в організмі неможливий. Найважливіше джерело енергії для мозку – глюкоза, теж вуглевод. Обмежуючи споживання вуглеводів, людина стає млявою, забудькуватим, підвищується стомлюваність організму
  2. Молекула колагену – основного білка шкіри – складається з 2000 амінокислот. Колаген відповідає за міцність і еластичність шкіри. Якщо порушується синтез такого складного білка, не можуть допомогти навіть найдорожчі і сучасні креми
  3. Для повних людей утримання від білкової їжі особливо небезпечно. Якщо людина з добре розвиненою мускулатурою відчуває білкове голодування, організм бере необхідні амінокислоти, використовуючи м’язові тканини
  4. Хімічно, жири є тригліцеридами, сполукою складних ефірів триатомного спирту (гліцерину) і будь-якою з кількох жирних кислот. Містяться у тваринних і рослинних організмах. Кожна молекула рослинного або тваринного жиру являє собою змішаний естер гліцерину

Цікаві факти про хімічні речовини

  1. Атоми водню настільки малі, що якщо їх в кількості 100 мільйонів розмістити в ланцюжок один за одним, вийде довжина лише в один сантиметр
  2. В одній тонні води Світового океану міститься 7 міліграмів золота. Загальна ж сума даного дорогоцінного металу в водах океанів становить 10 мільярдів тонн
  3. Вуглекислий газ, який широко використовується для створення сучасних газованих напоїв, був відкритий англійським вченим Джозефом Прістлі ще в 1767 році. Тоді Прістлі зацікавили бульбашки, утворені при бродінні пива
  4. В Організації оборонних досліджень Індії синтезували наймогутнішу на землі вибухову речовину неядерного типу. Розробили її в індійських лабораторіях в малих кількостях. Речовина називається Indian CL-20. Фахівці відзначили, що ICL-20 в 15 разів могутніша октогену, і в 60 разів гексогену

Сподіваємося, що з цієї статті Ви дізнались щось цікаве про речовини.

Оцініть статтю
Додати коментар