Цікаві факти про шпинат

Чи знаєте ви щось цікаве про шпинат? Цікава інформація про шпинат для дітей і дорослих зібрана в цій статті.

Цікаві факти про шпинат

При виготовленні голубців (капусту або виноградне листя) можна замінити листям шпинату.

Батьківщиною шпинату є Персія (Іран).

З перського слово «шпинат» перекладається як «зелена рука».

У Китай, шпинат був завезений в середині 7 століття і назвали його «перським овочем».

Європейці дізналися про цю рослину в 13 столітті.

Катерина Медічі, королева Франції (1547-1559) завжди вживала шпинат під час їжі.

До України шпинат потрапив в 18 столітті і його вживали тільки аристократи.

У 20 столітті, шпинат знайшов небувалу популярність  помилково вважалося він був найбагатшою джерелом заліза і ніби в ньому міститься 35 мг заліза на 100 г шпинату, а насправді в ньому міститься в 10 разів менше заліза). Також, шпинат став відомий після показу мультфільму про моряка Попайя, де він з’їдаючи шпинат знаходить богатирську силу. У Техасі (США) встановлено пам’ятник моряку (його встановили місцеві виробники шпинату в знак подяки за його роль в популяризації шпинату).

Найбільший виробник шпинату в світі це — Китай.

Свіжий шпинат складається на 90 % з води.

Шпинат багатий залізом, кальцієм, магнієм, вітамінами A, C і Е.

Після 8 днів зберігання шпинату в холодильнику, він починає втрачати свої вітаміни (для більш тривалого зберігання та збереження поживних речовин — його заморожують) .

Шпинат допомагає організму позбавитися від надлишкової води (діє як сечогінний) і очищає кишечник (діє як проносне).

Зелені пігменти, витягнуті з шпинату були використані в живописі під час середньовічних часів.

Під час Першої світової війни, французькі солдати споживали вино, змішане з соком шпинату, щоб оправитися від надмірної кровотечі.

Шпинат не рекомендують людям схильним до розвитку сечокам’яної хвороби.

Цікавинки про шпинат, цікаві відомості про шпинат ви можете додавати через форму коментарів.

Автор: Гнатюк У рубриці: Цікаві факти про рослини

Додати коментар

Відповісти

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *