Цікаві факти про цибулю

Чи знаєте ви щось цікаве про цибулю? Якщо ні, то цікава інформація про цибулю буде для вас корисною.

Цікаві факти про цибулю

Інує 1250 видів цибулі.

У зеленому листі цибулі містяться білки, цукор і аскорбінова кислота.

Достатньо протягом трьох хвилин пожувати цибулю або часник, щоб убити в роті всі бактерії

Також, в листі і цибулинах міститься ефірне масло, яке надає цибулі специфічний запах і гострий смак.

Цибуля має сечогінну і заспокійливу дію, також стимулює виділення травних соків.

Цибуля має бактерицидні і антигельмінтні властивісті.

Люди вирощують цибулю вже понад 5 тисяч років.

З гектара землі отримують близько 350 центнерів цибулі.

Кращий врожай цибулі досягається при температурі 18-20 ° С (при температурі нижче 13 ° C сповільнюється розвиток цибулин і знижується стійкість до захворювань, а при спекотній сухій погоді, смак погіршується).

У науці, цибуля використовується як модельний організм для генотоксикологічних досліджень.

У медицині, цибуля відома ще з часів Гіппократа (в ті часи цибулю прописували хворим на подагру, ревматизм і від ожиріння). Також корисні властивості цибулі були відомі знаменитому перському лікарю Авиценні.

У стародавніх римлян, цибуля входила до військового раціону. У Єгипті, цибулі віддавали почесті як божеству.

Цибуля — хороший вітамінний засіб, особливо рекомендується в зимово-весняний період, але використовується круглий рік.

В організмі, цибуля нормалізує водно-сольовий обмін, а своєрідний запах і гострий смак збуджують апетит.

З цибулі ріпчастої виготовляють препарати «аллілчеп» і «аллілгліцер». «Аллілчеп», має протимікробну дію, збуджує моторику кишечника, застосовується як при проносах, так і колітах зі схильністю до запорів, при атонії кишечника, атеросклерозі і склеротичній формі гіпертонії.

Цибуля — популярний косметичний засіб (соком цибулі змазують голову при себореї, для зміцнення коренів волосся).

Від цибулинного соку бліднуть веснянки.

Споживання цибулі, а також цибульні маски попереджають появу зморшок і шкіра обличчя стає свіжішою.

Цибулю і часник знаходили в саркофагах із муміями в єгипетських пірамідах, побудованих шість тисяч років тому, що свідчить про широке їх поширення ще в ті далекі часи. Цибуля була присвячена єгипетській богині Ізіді, і простому людові забороняли вживати її в їжу.

Довгий час цибулю забороняли їсти у свята, тому що вона викликає сльози, коли потрібно веселитися

Додати коментар

Відповісти

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *