Цікаві факти про ягуара

Чи знаєте ви щось цікаве про ягуара? Цікава інформація про ягуара для дітей і дорослих зібрана в цій статті.

Цікаві факти про ягуарів

Ягуар третя найбільша кішка в сімействі котячих (після тигра і лева).

Ягуар — найбільша кішка в Америці (ягуари єдині представники роду пантерових в Америці). Ягуари мешкають в Північній і Південній Америці.

По зовнішності ягуари і леопарди схожі, але ягуари крупніше леопардів.

У Латинській Америці, ягуарів називають тиграми.

Найбільші ягуари мешкають в Бразилії (штат Мату-Гросу).

Мисливці Бразилії стверджують, що ягуари здатні гіпнотизувати свою жертву.

У Сальвадорі та Уругваї, ягуари винищені повністю.

Ягуар ніколи не переслідує свою жертву, якщо та виявила хижака або рятується втечею.

Ягуар, на відміну від інших кішок здатний прокусити череп своєї здобичі (але все ж зазвичай душить її, схопивши за горло).

У природі, ягуари живуть 12 — 15 років, в неволі 22 — 25 років.

Ягуари занесені в міжнародну Червону книгу.

Мовою гуарані слово «ягуар» перекладається як «звір, що вбиває одним стрибком».

Ягуари полюють на багатьох тварин, в тому числі на кайманів і анаконд. Іноді вони харчуються фруктом авокадо.

Ягуари ведуть тільки нічний спосіб життя.

Ягуари відмінно вміють плавати (на відміну від багатьох кішок, які не люблять воду).

Цікавинки про ягуара, цікаві відомості про ягуарів ви можете додавати через форму коментарів.

Коментарі:
  1. 12 месяцев ago
  2. 8 месяцев ago

Додати коментар

Відповісти

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *