У яких продуктах міститься біотин (вітамін Н)?

Біотин ( вітамін Н , вітамін B7 , кофермент R) — водорозчинний вітамін групи В.

Здорова мікрофлора кишечника синтезує біотин в достатньому для організму кількості. Тому вживання продуктів, що нормалізують мікрофлору кишечника (молочнокислі продукти , квашена капуста ) надає хоча і непрямий, але значний внесок у забезпеченні потреби організму в біотині.

Біотин норма споживання

Потреба в біотин для дорослих — 50 мкг / добу. Для дітей — від 10 до 50 мкг / добу залежно від віку. Верхній допустимий рівень споживання не встановлений.

У яких продуктах міститься біотин (вітамін Н)?

Продукти, що містять вітамін Н — це продукти як тваринного , так і рослинного походження.
Біотин в рослинних продуктах: арахіс, соя, зелений горошок, рисові висівки, пшеничне борошно, злаки, цибуля, капуста, помідори, шпинат, яблука, гриби, дріжджі.

Біотин в тваринних продуктах : свинина і яловичина (особливо печінка), молочні продукти, яйця, риба (особливо лосось), серце.

Таблиця Змісту біотину в продуктах харчування ( в мкг на 100 г продукту )

Свиняча печінка — 80
Яловича печінка — 98
Кукурудза — 21
вівсянка — 20
Горох — 19
Яйце куряче — 20,2
Пшениця — 10,7
Тріска , риба — 10
фісташки — 10

Тепер ви знаєте в яких продуктах міститься біотин і зможете забезпечити його належне надходження в організм.

Додати коментар

Відповісти

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *