У яких продуктах міститься глюкоза?

Глюкоза ( декстоза, виноградний цукор) є найпоширенішим вуглеводом.

Глюкоза — це основне джерело енергії в організмі. Калорій вона містить менше , ніж жири, а засвоюється швидше і продуктивніше . Всім людям особливо важливо знати в яких продуктах міститься глюкоза , щоб планувати свій раціон.

Оскільки висока концентрація глюкози в крові призводить до інтенсивної виробленні інсуліну , який у свою чергу знижує вміст глюкози. Однак надмірне виділення цього моносахарида може призвести до розвитку цукрового діабету. Це ще одна причина чому варто знати в якій їжі міститься найбільше глюкози.

У яких продуктах міститься глюкоза ?

Глюкоза ( C6H12O6 ) — зустрічається в соку багатьох фруктів і ягід , у тому числі і винограді від чого і пішла назва цього виду цукру. Глюкоза є шестиатомний цукром ( гексозою ) . Кров і м’язи людини теж можуть виробляти глюкозу.

Основні джерела глюкози такі продукти харчування :

— Виноград — 7,8 % ,
— Черешня , вишня — 5,5 % ,
— Малина — 3,9% ,
— Суниця — 2,7 % ,
— Слива — 2,5% ,
— Кавун — 2,4 %.

З овочів найбільше глюкози міститься в гарбузі — 2,6 % , у білоголової капусти — 2,6 % , в моркві — 2,5%.

Також багато глюкози в меді , він складається з суміші глюкози з фруктозою .

Додати коментар

Відповісти

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *