У яких продуктах міститься крохмаль?

Крохмаль — складний вуглевод ( полісахарид ), необхідний для нормального функціонування організму людини.

Зараз багато прихильників правильного харчування ополчилися на крохмаль як на речовину, що викликає підвищення ваги. Але він є природною складовою фруктів , овочів , злакових і бобових культур , горіхів та інших рослинних продуктів , щодня вживаних більшістю людей .

Приблизно 80 % з усіх споживаних вуглеводів припадає на частку крохмалю.

У яких продуктах харчування міститься крохмаль ?

Особливо багато крохмалю є у крупах , борошняних виробах і бобових :
— У манної , пшеничного , рисового — 68-73 г на кожні 100 г їстівної частини продукту ,
— Пшеничного і житнього борошна — 60-68 г,
— Вівсяних пластівцях «Геркулес» — 49%
— Горосі , квасолі , сочевиця — 43-47 г,
— Макаронних виробах — 68 г,
— Печиво -51- 56г .

Овочі та фрукти, що містять крохмаль:

— Картопля містить тільки 18 % крохмалю , хоча багато хто вважає його основним крохмалистим продуктом,
— Зелений горошок — 7% ,
— Гарбуз і банани , містять 2% крохмалю. У міру дозрівання бананів , кількість крохмалю постійно зменшується.
— В капусті білокачанної , моркви , помідорах міститься тільки 0,2-0,5 %
— Хрін 11.7
— Імбир 11.2

Крохмаль відноситься до добре перетравлюваних , але повільно засвоюваних речовин . Легко , наприклад , перетравлюється крохмаль з рису , манної крупи , важче з пшона , гречаної , ячної , перлової круп , а також з картоплі і хліба. Гірше за інших перетравлюється крохмаль бобових , особливо квасолі , гороху .

Продукти з низьким вмістом крохмалю : Часник , гарбуз , горох , артишок , кольрабі , цикорій , спаржа , капуста , гриби , ендивій , зелений і червоний перець , петрушка , редис , шпинат , пастернак .

Незважаючи на те , що крохмаль добре хоч і довго засвоюється його надлишок призводить до накопичення жирових відкладень. Продукти містять крохмаль необхідні організму людини , але слід завжди знати міру . Харчуйтеся правильно і будьте здорові!

Додати коментар

Відповісти

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *