Умови зберігання фруктів

фруктыЩоб фрукти максимально довго не псувалися , зберігали свіжість , привабливий вигляд і смакові якості необхідно знати умови зберігання свіжих фруктів . Розглянемо температурні умови , вологість повітря , термін зберігання найбільш популярних фруктів.

Умови зберігання фруктів

Температурний режим зберігання фруктів — вказано в таблиці

Найменування Термін зберігання, діб Температура, oС Вологість повітря, %
Абрикос 7-20 0..-1 90-95
Авокадо 14-28 +7..+13 85-90
Ананас 14-38 +7..+10 85-90
Апельсин (Всі види) 60-120 +6..+10 85-90
Кавун 14-21 +10 85-90
Банани стиглі 2-7 +14 85-90
Банани ЗЕЛЕНІ 20-60 +13 85-90
Виноград 20-120 0..-1 90-95
Грейпфрут 28-90 +10..+14 58-90
Груша 15-120 0..-1 90-95
Диня 14-30 +3..+10 85-90
Ківі 30-90 0..+1 90-95
Кокос 30-180 0..+1,5 80-85
Лимон 30-200 +12..+14 85-90
Манго 14-25 +13 85-90
Мандарин 14-30 +5..+8 85-90
Персики 14-30 0..-1 90-95
Слива 14-28 0..+1 90-95
Черешня 5-10 0..+2 90-95
Яблука 30-200 -1..+4 90-95

Умови зберігання яблук і груш

яблочный уксусЄ кілька способів збереження яблук на зиму. Перш ніж укласти яблука на зберігання , протріть кожне з них ганчірочкою , змоченою гліцерином , або загорніть у папір . Добре зберігаються яблука , засипані в ящиках деревною тирсою або стружкою.

Дотримуйтесь таких умов зберігання яблук: не зберігайте їх разом з сильнопахнучими продуктами — цибулею , часником , картоплею , підтримуйте вологість повітря 85-90 % — якщо вона буде нижчою , плоди швидко зів’януть . Найкраще зберігати яблука при нульовій температурі.

Яблука зберігаються краще , якщо відразу після знімання їх охолодити до 9 або 4 ° С і помістити на постійне місце в сховищі.

У домашніх умовах яблука зберігають у погребі. Він повинен бути сухим , а температура в ньому — від 0 до 4°С. Ретельно відібрані яблука можна укласти в тонкі поліетиленові мішечки ємністю до 3 кг , мішечки зав’язати і підвісити .

Яблука краще тримати в дерев’яних ящиках ємністю 20-25 кг або в картонних коробках . Температура зберігання залежить від особливостей сорту. Більша частина сортів яблук добре зберігається при температурі, близькій до 0°С. Для сортів Пепін шафранний , Уелс , Північний синап переважніше температура +1°С. Для сортів Спартан , Богатир +2 … 3°С , а для Антонівки звичайної — +3 … 4°С. Краще зберігаються плоди середнього розміру , рівномірно забарвлені , без механічних пошкоджень , охолоджені відразу ж після збору.

Не слід також забувати , що навіть добре збережені плоди можуть моментально втратити свою красу , якщо їх неправильно «зняти з зберігання». Так що , перед тим як подавати яблука на стіл , потримайте їх якийсь час у приміщенні з температурою близько 10°С, а потім вже вносите в теплу кімнату .

Груші зберігають так само , як і яблука .

Умови зберігання кавунів і динь

арбузКавуни слід зберігати в закритому приміщенні в один ряд, хвостиками догори, так, щоб вони не стикалися . Температура зберігання плюсова , але не вище 5 ° С.

Дині слід зберігати в підвішеному стані або, як кавуни , в один ряд на полицях. Для зберігання слід відбирати недостиглі дині. Вони достигають у процесі зберігання .

Тепер ви знаєте не тільки як зберігати овочі, а й умови зберігання фруктів, і зможете забезпечити ідеальне середовище для всіх фруктів і їх тривале зберігання.

Додати коментар

Відповісти

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *