Як правильно приготувати начинку з маку для випічки?

Як правильно приготувати начинку з маку для випічки знають далеко не всі . Рецепт приготування маку для начинок млинців , пирогів , рулетів у кожної господині свій .

В Індії та Пакистані господині готують солодку макову пасту , яку вживають як окреме солодке блюдо. Для приготування цієї пасти мак спочатку промивають теплою водою , потім воду віджимають і розтирають у ступці з цукром до стану в’язкої однорідної маси.

Як же підготувати мак для начинки ?

Деякі наші господині просто заливають мак окропом , а потім розтирають з цукром або медом , деякі варять на повільному вогні , щоб він став м’яким , потім розтирають з цукром або пару раз пропускають через м’ясорубку з дрібною сіткою — теж з цукром.
Варити мак чи ні справа смаку кожної людини , а для любителів експериментів можна спробувати кілька рецептів приготування маку і вибрати більш підходящий і смачний для себе і своєї сім’ї .
Начинки з маку можна приготувати з цукром , медом , родзинками , горіхами , цукатами , корицею. Але як зробити смачну начинку з маку , в якій черговості додавати компонти для отримання більш смачною макової начинки.

Рецепти макової начинки для рулету , пирога , млинців:

1 . Мак спочатку варять в молоці з медом або цукром. Потім розтирають , або пропускають через м’ясорубку (або подрібнюють у блендері) .

2. Мак потрібно розмолоти — СУХИМ , в блендері або кавомолці. А вже потім варити з молоком і цукром , виходить такий от маковий джем. Не розсипається . Не скрипить на зубах. Не вилазить . Добре додавати родзинки , горіхи і ароматизувати лимоном або корицею.

3 . Мак залити окропом, дати постояти до охолодження окропу або довше , потім воду злити і мак гарненько розтерти в ступці , він стає злегка білуватим , додати цукор , волоські горіхи за смаком.

4 . 1 склянка маку ,
1 склянка молока ,
2 ложки масла або маргарину ,
2 ложки меду ,
1/ 2 склянки мигдалю , нарізаного шматочками і змішаного з лимонною цедрою (1/2 лимона) ,
1/4 склянки родзинок ,
1/4 склянки цукрового піску ,
1 натерте кисле яблуко .
Змішуємо всі компоненти , крім натертого яблука , і ставимо на вогонь. Доводимо до кипіння , постійно помішуючи. Додаємо за смаком цукор , знімаємо з вогню і охолоджуємо . Додаємо терте яблуко або джем. Ретельно розмішуємо. Начинка готова.

5 . 200 г маку ,
200 г цукру ,
3/ 4 л молока ,
2 ст. ложки товчених сухарів ,
100 г вершкового масла ,
ваніль або ванілін.
Промити мак в холодній воді , покласти в каструлю , залити окропом і залишити на кілька годин. Потім воду злити , гарненько розтовкти і зварити в молоці разом з товченими сухарями , цукром і ваніллю весь час розмішуючи , поки суміш не загусне. Додати вершкового масла і залишимо на деякий час , нехай охолоне. Можна додати родзинки або терту лимонну цедру.

6. 1/ 2 склянки молока ( 360 мл / ) ,
80 г масла ,
2 ч.л. ванильнойесенції ,
3/ 4 склянки цукру ( 150 р.) ,
1/ 2 склянки меду ,
400 г меленого маку ,
3/ 4 склянки меленого мигдалю ,
2 яйця
У каструльку налити молоко , додати масло , ванільну есенцію , цукор і мед , перемішати і довести до кипіння. Вмішати мелений мак і мигдаль і варити приблизно 2 хвилини. Зняти з вогню і вбити в суміш спочатку одне , а потім інше яйце , ретельно перемішуючи до утворення однорідної маси. Дати охолонути і помістити в холодильник до використання.

7. Дуже смачний рецепт начинки з маку . Прекрасна начинка для тіста з маком , рулетів , та інших виробів з маку .
375 мл молока
250 гр. перетертого маку
2 ст.л. манки
2 пакетики ванільного цукру
2 ч.л. рому (можна коньяк , бренді , лікер )
100 гр. родзинок
75 гр. мигдалю (або горіхів )
1 яйце
Мак подрібнити в блендері , або будь-яким іншим способом.
Молоко довести до кипіння , тонкою цівкою всипати в нього мак , манку , цукор. Ще 2-3 рази довести до кипіння. Зняти з вогню , додати інші компоненти , в кінці яйце.

Тепер на озброєнні у кожної господині є різні способи приготування макової начинки , і кожна з вас знає секрет підготовки маку для начинки.

Додати коментар

Відповісти

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *