Як приготувати мак на пиріжки?

Кожна господиня пробувала порадувати своїх гостей, друзів і родичів різноманітними стравами з маком , при цьому не кожна знає «як приготувати мак для випікання» правильно .

Щоб зварити мак вам знадобиться:
— Мак — 1 склянка

— Молоко або нежирні вершки — 1 склянка

— Цукор або мед — за смаком

 Як правильно приготувати мак на пиріжки?

Покрокова інструкція:
1 . Промийте мак великою кількістю води. Можна висипати його в дрібне сит , щоб промити або проводити дану процедуру в мисці.
2 . Мак розтерти в спеціальній глиняній посудині . Якщо такої немає в наявності можна також перемолоти його у блендері або на кавомолці.
3 . Коли розтираєте мак , то до нього додайте цукор , сметану , мед або варення на смак або ванілін , щоб начинка була набагато ароматнішою.
4 . Підігріваємо молоко ( вершки) на повільному вогні і тонкою цівкою всипаємо цукрову пудру з насінням маку, постійно помішуючи. Скільки ж потрібно варити мак ? Виварюємо дану суміш на маленькому вогні до випарювання молока , щоб начинка була не рідкою за консистенцією .
5 . Знімаємо з вогню і даємо трохи охолонути. А в цей час можете займатися іншими етапами приготування страви.
6 . Також можете додати в макову начинку за вашим бажанням родзинки , цукати або горіхи.
Тепер ви знаєте як правильно приготувати мак і для чого це робити, і потім можете порадувати свою сім’ю виробами з маку — пиріжками , рулетами , пирогами , млинцями , і багатьма іншими смачними стравами.
Цільне насіння можна додавати не тільки прямо в тісто, а й використовувати як посипання для різних булочок, тортів, пряників. При цьому не забувайте «як приготувати мак для випікання» — вимочуйте його в молоці або у вершках .

Додати коментар

Відповісти

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *