Які продукти містять багато білків?

Білки — важливий будівельний елемент людського організму. Білки присутні у всій їжі, яку ми вживаємо , але в одних продуктах білків мало, а інших навпаки дуже велика кількість . Якщо вживати продукти в яких багато білка , то ви зможете підтримувати свою вагу , так як білкова їжа додає відчуття ситості надовго. Так що краще знати які продукти містять багато білка , а які мало. Добова потреба в білку становить 1,5 г на 1 кілограм нормальної ваги людини — приблизно до 100 г білка на день.

Які продукти містять багато білків ?

Джерелами білків можуть служити не тільки тваринні продукти (м’ясо , риба , яйця , сир) , а й рослинні , наприклад , плоди бобових. Наведемо приклади продуктів , які містять багато білка:

Бобові : квасоля , горох , соя , арахіс , горіхи і гриби , які містять до 22-23 % білків від маси;

Сири — білка в них до 25%;

М’ясні продукти ( у свинині 8-15 % — чим жирніше м’ясо , тим менше білків , баранина 16-17 , яловичина 16-20% , птиця ( 21%) , риба ( 13-21 %)4;

Яйця (13%) , сирі ( 14%). Найбільш цінним є яєчний білок , який засвоюється організмом практично повністю — на 90-95 %;

Молоко містить 3% білків. Білки молока (свіжого і кислого ) теж дуже корисні і цінні — їх організм засвоює на 80-90 %;

Хліб містить 7-8 % білків від маси;

Крупи — гречана , вівсяна , рисова , манна . Серед круп чемпіон по білках гречана (13% білків в сухий крупі ) , тому саме її рекомендують для дієтичного харчування.

Додати коментар

Відповісти

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *