Проект “Корисний йогурт” допоможе підготуватися до уроку та дізнатися багато цікавого про йогурт. Цікаві факти про йогурт допоможуть розширити ваше повідомлення чи презентацію про користь йогурту.
Міні -проект “Корисний йогурт”
Що таке йогурт?
Йогурт – кисломолочний продукт, вироблений з використанням суміші заквасочних мікроорганізмів термофільних молочнокислих стрептококів і болгарської молочнокислої палички.
Чим корисний йогурт?
- позитивно впливає на роботу шлунково-кишкового тракту
- покращує процес травлення,
- підтримує баланс кишкової мікрофлори легко засвоюється навіть тими, у кого спостерігається непереносимість лактози
- йогурт – джерело вітамінів, особливо В2 і В12, кальцію та інших мінеральних речовин.
Історія виникнення йогурту
Йогурт з’явився завдяки народам-кочівникам, що перевозили молоко в бурдюках з козячих шкур (з повітря в молоко потрапляли бактерії, від руху тварин молоко перемішувалося і, квасилось на спеці, перетворюючись в йогурт.
Класифікація йогуртів
- Молочні йогурти містять до 4,5% жиру, і вони в свою чергу діляться на нежирні (0,1%), напівжирні (1,5 – 2,5%)
- Класичні (2,7 – 4,5%) молочно-вершкові – жирність становить від 4,7 -7%
- Вершкові – жирність не менше 10%.
Типовий склад йогурту
- справжній йогурт складається з натурального молока і закваски, що містить культури болгарської палички.
- недорогий йогурт має такий склад: молоко коров’яче, культури молочнокислих бактерій, цукор, фруктовий наповнювач (цукор, шматочки натурального фрукта, стабілізатор Е регулятор кислотності E-330 ароматизатори, барвники E-160а, E-160с стабілізатор (желатин, E-1442, E -440, E- 1442, E-412)
Технологія виробництва йогурту
Йогурт виготовляються з коров’ячого молока 1 сорту. Спочатку проводиться нормалізація молока по жиру, потім пастеризація молока і його гомогенізація, потім відбувається додавання закваски
На виробництві йогурт упаковується в пластикові стаканчики, закриті фольгою або пляшки від 200 до 1000 мг.
Зберігання йогурту
Зберігати натуральний йогурт потрібно в холодильнику, для смаку можна додавати все, що подобається: фрукти, варення, пластівці. Термін зберігання домашнього йогурту до 7 днів.
Термін зберігання якісного магазинного йогурту не більше 30 днів, при температурі від +4 до +6 градусів С, на упаковці написано «йогурт». А йогуртні продукти можуть зберігатися при кімнатній температурі протягом 3 місяців, але на упаковці має бути написано – продукт йогуртний термізований
ДЯКУЮ!ПРИГОДИЛОСЯ!
Спасибо пригодилось мне в школе
Дякую! В школі пригодилося, маю 12 балів) Все дуже добре описано точно та ясно, мені було цікаво дізнатися більше про цей дивовижно-смачний молочний продукт) Дякую авторам!
Дуже класн й проект мені пригодився оцінка клас і в мене все клас
ТОП проект, получив 11 балів, так би получив 12 тому, що просто скучно оформив, а так всім дякую,