Проект “Корисний йогурт”

Біологія

Проект “Корисний йогурт” допоможе підготуватися до уроку та дізнатися багато цікавого про йогурт. Цікаві факти про йогурт допоможуть розширити ваше повідомлення чи презентацію про користь йогурту.

Міні -проект “Корисний йогурт”

Що таке йогурт?

Йогурт – кисломолочний продукт, вироблений з використанням суміші заквасочних мікроорганізмів термофільних молочнокислих стрептококів і болгарської молочнокислої палички.

Чим корисний йогурт?

  • позитивно впливає на роботу шлунково-кишкового тракту
  • покращує процес травлення,
  • підтримує баланс кишкової мікрофлори легко засвоюється навіть тими, у кого спостерігається непереносимість лактози
  • йогурт – джерело вітамінів, особливо В2 і В12, кальцію та інших мінеральних речовин.
Історія виникнення йогурту

Йогурт з’явився завдяки народам-кочівникам, що перевозили молоко в бурдюках з козячих шкур (з повітря в молоко потрапляли бактерії, від руху тварин молоко перемішувалося і, квасилось на спеці, перетворюючись в йогурт.

Класифікація йогуртів
  • Молочні йогурти містять до 4,5% жиру, і вони в свою чергу діляться на нежирні (0,1%), напівжирні (1,5 – 2,5%)
  • Класичні (2,7 – 4,5%) молочно-вершкові – жирність становить від 4,7 -7%
  • Вершкові – жирність не менше 10%.
Типовий склад йогурту
  • справжній йогурт складається з натурального молока і закваски, що містить культури болгарської палички.
  • недорогий йогурт має такий склад: молоко коров’яче, культури молочнокислих бактерій, цукор, фруктовий наповнювач (цукор, шматочки натурального фрукта, стабілізатор Е регулятор кислотності E-330 ароматизатори, барвники E-160а, E-160с стабілізатор (желатин, E-1442, E -440, E- 1442, E-412)
Технологія виробництва йогурту

Йогурт виготовляються з коров’ячого молока 1 сорту. Спочатку проводиться нормалізація молока по жиру, потім пастеризація молока і його гомогенізація, потім відбувається  додавання закваски

На виробництві йогурт упаковується в пластикові стаканчики, закриті фольгою або пляшки від 200 до 1000 мг.

Зберігання йогурту

Зберігати натуральний йогурт потрібно в холодильнику, для смаку можна додавати все, що подобається: фрукти, варення, пластівці. Термін зберігання домашнього йогурту до 7 днів.

Термін зберігання якісного магазинного йогурту не більше 30 днів, при температурі від +4 до +6 градусів С, на упаковці написано «йогурт». А йогуртні продукти можуть зберігатися при кімнатній температурі протягом 3 місяців, але на упаковці має бути написано – продукт йогуртний термізований

Оцініть статтю
Додати коментар

  1. ОЛЕКСАНДРА

    ДЯКУЮ!ПРИГОДИЛОСЯ!

    Відповіcти
  2. Евгения

    Спасибо пригодилось мне в школе

    Відповіcти
  3. Юля

    Дякую! В школі пригодилося, маю 12 балів) Все дуже добре описано точно та ясно, мені було цікаво дізнатися більше про цей дивовижно-смачний молочний продукт) Дякую авторам!

    Відповіcти
  4. Саша

    Дуже класн й проект мені пригодився оцінка клас і в мене все клас

    Відповіcти
  5. УКРАЇНЕЦЬ ЖЕНЯ

    ТОП проект, получив 11 балів, так би получив 12 тому, що просто скучно оформив, а так всім дякую,

    Відповіcти