З чого роблять суші?

Продукти

З чого роблять суші знають не всі, адже крім основних складових туди входить безліч інгрідієнтів, які залежать від виду суші.

З чого роблять суші?

Суші – японська страва, яка з’явилася ще в 7 столітті. Широку затребуваність по всьому світу суші отримали на початку вісімдесятих років.  Сьогодні, коли Ви очікуєте приходу гостей, доставка суші Львів допоможе звільнитися від приготування безлічі страв. Але перед тим як замовити, варто знати з чого готують суші.

Суші готуються з рису, з додаванням оцту і спеціальних приправ, а також морських продуктів. Відзначимо, що начинкою для суші може бути не тільки риба і кальмари, а також овочі (огірки, авокадо, гриби), і ряд фруктів (наприклад, манго). Також до складу суші може входити кунжут, сир Філадельфія, яйця у вигляді омлету

Крім звичного рису для приготування суші використовується норі, це листя водоростей, які попередньо пройшли процес висушування і видалення дрібних частинок морських мешканців. Суші варто вживати неодмінно з соусами, які також з’явилися на території Японії. По-перше, це соєвий і рисовий соуси. По-друге, васабі, неймовірно гострий корінь особливого виду хрону. По-третє, це гару – імбир в маринованому вигляді.

Яку рибу використовують для суші?

До складу найбільш поширених видів суші можуть входити: тунець, макрель, лосось, вугор, камбала, морський чорт, люціан, ставрида, сібас і інші.

Для суші можуть використовувати навіть річкову риба, але вона потребує попередньої теплової обробки.

Японці готують суші і з морепродуктами – креветками, мідіями, восьминогом, кальмарами, крабом. Для гурманів японські майстри пропонують суші з рибою фугу. Цей делікатес вважається одним з найнебезпечніших продуктів для людини, тому що печінка фугу містить смертельну отруту. Страва з цією рибою називається Фугу саши і її можуть готувати в ресторані тільки ті кухарі, які отримали спеціальну ліцензію. Звісно в Україні такі екзотичні суші рідко можна зустріти.

Тепер Ви знаєте, що основні компоненти для приготування суші – це рис, морська риба, норі та японські соуси.

Оцініть статтю
Додати коментар