“Незвичайні пригоди Алі в країні Недоладії” характеристика героїв

Незвичайні пригоди Алі в країні Недоладії 5 клас

“Незвичайні пригоди Алі в країні Недоладії” характеристика героїв

Головними героями твору Галини Малик є дівчинка Галя – школярка, яку всі називають Аля.

Перший Недорадник — головний негативний персонаж казки. Він опинився в Недоладії через те, що Аля не домалювала йому голову. А без голови він не міг стати королем. Заздрість до Недороля зробила Недорадника жорстоким — він відрубав людям голови лише задля того, щоб знайти таку, на яку потім можна надіти корону. Жага влади стала метою його існування. Коли Аля повернулась додому і домалювала йому голову, він назавжди зник з Недоладії, але залишився намальованим на портреті в її кімнаті. “Безголовий Недорадник”

Недороль Десятий — правитель Недоладії. Він не поганий, але занадто м’який, як для короля, тому й не має потрібного авторитету. Саме тому Перший Недорадник робить що хоче, а Недороль йому не забороняє (навіть убивати людей!), бо дуже боїться, що той відбере в нього корону. Але він допомагає Алі, тому що розуміє, що вона — його єдиний шанс позбавитись суперника.

Недочеревик спритний, магічний, дивний. Недочеревик — персонаж нейтральний, тому що він не підтримує ні Алю, ні Недорадника. Він лише робить свою справу — стежить за тими, хто чогось не доробляє і притягує їх та їхні «вироби» в Недоладію. Усі герої потрапляють у цю країну завдяки йому.

Недоладько – негарний, доброзичливий, привітний. Недоладька не домалював один хлопчик, тому він мав дивну зовнішність. Голову прикрашав шкіряний капелюшок з півнячою пір’їною збоку, капелюшок сидів криво, лівого вуха зовсім не було, очі на місці, зате одне більше, а друге — менше, ніс набік скривлений, губи перекошені, навіть ямочка на підборідді не на своєму місці, а майже біля вуха, губи весело всміхалися, очі дивилися лагідно, а обличчя було відкритим і добродушним, кремезний, широкоплечий хлопчина, стояв він, нахилившись набік, бо ліва нога в нього була коротша від правої. Його ім’я відповідало його дивній зовнішності, яким його зобразив хлопчик. Проте він був люб’язним, товариським, добрим, допоміг Алі. Недоладько — людина, яка любить свою країну, бажає їй кращої долі: «Доробимо все, що в нас ще не дороблено. І заживемо на славу! Адже це наша Батьківщина»

Недоштанник – незадоволений, роздратований, товстий.

Недопопелюшка недомальована роботяща та добра дівчинка з відомої казки; ризикована, доброзичлива, має добре серце, співчутлива

Інші персонажі: годинникар Недождень, гвардієць Недоборода та інші Недоладяни, допомагають Алі повернутися додому.

"Незвичайні пригоди Алі в країні Недоладії" тести з відповідями
Тести до твору "Незвичайні пригоди Алі в країні Недоладії" допоможуть перевірити наскільки добре ви пам'ятаєте зміст твору Галини Малик. Тестові завдання одразу дають змогу зрозуміти, яка відповідь є правильною.

Цитатна характеристика героїв:

Портрет Недоладька (опис): “…висунулася голова. Її прикрашав шкіряний капелюшок з півнячою пір’їною збоку. Капелюшок сидів криво, бо лівого вуха, яке б мало його підтримувати, на голові зовсім не було. Голова повернулася обличчям до Алі. Добре, що хоч очі на місці. Зате одне — більше, а друге — менше. Ніс набік скривлений, губи перекошені. Навіть ямочка на підборідді не на своєму місці, а майже біля вуха. Та, незважаючи на це, губи весело всміхалися, очі дивилися лагідно, а обличчя було відкритим і добродушним”, “кремезний, широкоплечий хлопчина”, “ліва нога в нього була коротша від правої”.

” Перед Алею стояв стрункий, гарний хлопець. Його неважко було пізнати, бо на обличчі світилися щирі очі та добра і лагідна усмішка.(коли Аля домалювала Недоладька)”

Портрет Недопопелюшки (опис): “Обличчя незнайомки геть усе було вимазане попелом. Одягнена вона була до пояса у старий лантух, зате від пояса до п’ят спадала шовкова спідниця, гаптована золотом і оздоблена мереживом. З-під неї виглядали маленькі ніжки. Права взута у кришталевий черевичок, ліва — у дерев’яний”.
“Я вже мала стати принцесою! Двоє дівчаток розповідали про мене казку для малят у дитячому садочку. І раптом через мене вони посварилися!. Одна з них доводила, що сукня у принцеси повинна бути білою, а друга – рожевою. Так вони й недоказали казку до кінця! От я й залишилася така… “

“Незвичайні пригоди Алі в країні Недоладії” аудіокнига (скорочено)

Оцініть статтю
Додати коментар

  1. Аноним

    Ужасная информация

    Відповіcти
  2. Хтось

    де характеристики Алі і інших головних героїв, характеристики цих героїв просто кошмарні ,незрозумілі, прошу насадити це

    Відповіcти
  3. .

    Ужас

    Відповіcти
  4. нанесення візерунку на дерево

    хорошо, где Недовус?

    Відповіcти
  5. Ксенія

    Вибачте но де сама Алі або вона не присутня до книги і тут дуже багато пропушенів героїв наприклад Недопопелюшка та Алі і що у Алі не ім’я Алі а ім’я Галя

    Відповіcти