“Незвичайні пригоди Алі в країні Недоладії” характеристика героїв

Незвичайні пригоди Алі в країні Недоладії 5 клас

“Незвичайні пригоди Алі в країні Недоладії” характеристика героїв

Головними героями твору Галини Малик є дівчинка Галя – школярка, яку всі називають Аля.

Перший Недорадник — головний негативний персонаж казки. Він опинився в Недоладії через те, що Аля не домалювала йому голову. А без голови він не міг стати королем. Заздрість до Недороля зробила Недорадника жорстоким — він відрубав людям голови лише задля того, щоб знайти таку, на яку потім можна надіти корону. Жага влади стала метою його існування. Коли Аля повернулась додому і домалювала йому голову, він назавжди зник з Недоладії, але залишився намальованим на портреті в її кімнаті. “Безголовий Недорадник”

Недороль Десятий — правитель Недоладії. Він не поганий, але занадто м’який, як для короля, тому й не має потрібного авторитету. Саме тому Перший Недорадник робить що хоче, а Недороль йому не забороняє (навіть убивати людей!), бо дуже боїться, що той відбере в нього корону. Але він допомагає Алі, тому що розуміє, що вона — його єдиний шанс позбавитись суперника.

Недочеревик спритний, магічний, дивний. Недочеревик — персонаж нейтральний, тому що він не підтримує ні Алю, ні Недорадника. Він лише робить свою справу — стежить за тими, хто чогось не доробляє і притягує їх та їхні «вироби» в Недоладію. Усі герої потрапляють у цю країну завдяки йому.

Недоладько – негарний, доброзичливий, привітний. Недоладька не домалював один хлопчик, тому він мав дивну зовнішність. Голову прикрашав шкіряний капелюшок з півнячою пір’їною збоку, капелюшок сидів криво, лівого вуха зовсім не було, очі на місці, зате одне більше, а друге — менше, ніс набік скривлений, губи перекошені, навіть ямочка на підборідді не на своєму місці, а майже біля вуха, губи весело всміхалися, очі дивилися лагідно, а обличчя було відкритим і добродушним, кремезний, широкоплечий хлопчина, стояв він, нахилившись набік, бо ліва нога в нього була коротша від правої. Його ім’я відповідало його дивній зовнішності, яким його зобразив хлопчик. Проте він був люб’язним, товариським, добрим, допоміг Алі. Недоладько — людина, яка любить свою країну, бажає їй кращої долі: «Доробимо все, що в нас ще не дороблено. І заживемо на славу! Адже це наша Батьківщина»

Недоштанник – незадоволений, роздратований, товстий.

Недопопелюшка недомальована роботяща та добра дівчинка з відомої казки; ризикована, доброзичлива, має добре серце, співчутлива

Інші персонажі: годинникар Недождень, гвардієць Недоборода та інші Недоладяни, допомагають Алі повернутися додому.

"Незвичайні пригоди Алі в країні Недоладії" тести з відповідями
Тести до твору "Незвичайні пригоди Алі в країні Недоладії" допоможуть перевірити наскільки добре ви пам'ятаєте зміст твору Галини Малик. Тестові завдання одразу дають змогу зрозуміти, яка відповідь є правильною.

Цитатна характеристика героїв:

Портрет Недоладька (опис): “…висунулася голова. Її прикрашав шкіряний капелюшок з півнячою пір’їною збоку. Капелюшок сидів криво, бо лівого вуха, яке б мало його підтримувати, на голові зовсім не було. Голова повернулася обличчям до Алі. Добре, що хоч очі на місці. Зате одне — більше, а друге — менше. Ніс набік скривлений, губи перекошені. Навіть ямочка на підборідді не на своєму місці, а майже біля вуха. Та, незважаючи на це, губи весело всміхалися, очі дивилися лагідно, а обличчя було відкритим і добродушним”, “кремезний, широкоплечий хлопчина”, “ліва нога в нього була коротша від правої”.

” Перед Алею стояв стрункий, гарний хлопець. Його неважко було пізнати, бо на обличчі світилися щирі очі та добра і лагідна усмішка.(коли Аля домалювала Недоладька)”

Портрет Недопопелюшки (опис): “Обличчя незнайомки геть усе було вимазане попелом. Одягнена вона була до пояса у старий лантух, зате від пояса до п’ят спадала шовкова спідниця, гаптована золотом і оздоблена мереживом. З-під неї виглядали маленькі ніжки. Права взута у кришталевий черевичок, ліва — у дерев’яний”.
“Я вже мала стати принцесою! Двоє дівчаток розповідали про мене казку для малят у дитячому садочку. І раптом через мене вони посварилися!. Одна з них доводила, що сукня у принцеси повинна бути білою, а друга – рожевою. Так вони й недоказали казку до кінця! От я й залишилася така… “

“Незвичайні пригоди Алі в країні Недоладії” аудіокнига (скорочено)

Оцініть статтю
Додати коментар

  1. Віталій Колєсніков

    Це найкращий сайт всім раджу

    Відповіcти
  2. Дмитро

    Клас!!!

    Відповіcти
  3. Максі

    Просто КЛАС

    Відповіcти
  4. Максим

    все класно мені сподоболось

    Відповіcти
  5. Соломія

    Дуже дякую

    Відповіcти