Хімічний склад какао-бобів
В бобах какао міститься близько 300 різних речовин, з яких кожне шосте відповідає за специфічний аромат какао.
Нижче наведено наведено вміст харчових речовин (калорійності, білків, жирів, вуглеводів, вітамінів і мінералів) на 100 г їстівної частини.
Калорійність какао бобів – 565,3 кКал
Білки – 12,8 гр
Жири – 53,2 гр
Вуглеводи – 9,4 гр
Харчові волокна – 9,7 гр
Органічні кислоти – 2,2 гр
Вода – 2,2 гр
Моно- і дисахарид – 2 гр
Крохмаль – 5,2 гр
Зола – 2,8 гр
Вітаміни
Вітамін PP – 1,9 мг
Вітамін B1 (тіамін) – 0,09 мг
Вітамін B2 (рибофлавін) – 0,3 мг
Вітамін PP (Ніаціновий еквівалент) – 4,0248 мг
Макроелементи
Кальцій – 28 мг
Магній – 80 мг
Натрій – 5 мг
Калій – 747 мг
Фосфор – 500 мг
Хлор – 50 мг
Сірка – 83 мг
Мікроелементи
Залізо – 4,1 мг
Цинк – 4,5 мг
Мідь – 2275 кг
Марганець – 2,85 мг
Молібден – 40 мкг
Кобальт – 27 мкг
З какао-бобів отримують масло какао і какао терте, які покращують кровообіг мозку, що є прекрасною профілактикою інсультів. Здатність какао нормалізувати артеріальний тиск безпосередньо веде до зменшення ризику інфарктів (калоризатор). У какао-бобах є антидепресанти і антиоксиданти.