Будь-який продуктовий магазин потребує холодильного обладнання. Завдяки такій техніці вдається тривалий час зберігати певні товари. Наприклад, готові страви, м’ясо, рибу, молочну продукцію тощо. Крім пристроїв, які стоять в торговій залі, використовується також холодильна шафа промислова, яка зазвичай встановлюється на складі. Аналогічні агрегати необхідні й підприємствам, де виготовляється різноманітна харчова продукція.
Головні критерії вибору
Передусім необхідно визначитися з внутрішнім об’ємом. Простору повинно вистачати для зберігання запасів продукції, проте шафа не повинна часто бути пустою. Таке обладнання потребує використання електроенергії: якщо замовити модель, яка буде напівпустою, це призведе тільки до зайвих витрат (як під час купівлі, так і подальшої експлуатації).
Не менш важливими під час вибору є матеріали: краще вибрати холодильник з корпусом із нержавіючої сталі. Вона відрізняється тривалістю служби, антикорозійними властивостями. Нержавіючу сталь набагато легше мити: сплав не боїться дії води та хімічних засобів.
Вкрай важливо звернути увагу на енергоефективність та потужність. Високий показник енергоефективності дає змогу економити на витратах на електроенергію. Потужності повинно вистачати на охолодження всіх продуктів всередині. Для вибору потужності та енергоефективності краще проконсультуватися зі спеціалістами компанії Hold. Вони запропонують обладнання з оптимальними характеристиками.
Щодо особливостей конструкції, то основну роль відіграє конструкція дверей. Вони можуть бути суцільними (глухими), які краще підходять для складу або виробництва, скляними — для торгових приміщень. Розсувні двері підходять для приміщень з обмеженим простором.
Додаткові функції
Крім основних, варто звернути увагу на додаткові функції. Серед них:
- автоматичне розморожування;
- кількість полиць та їхній тип;
- зони охолодження;
- вентилятор для рівномірного та швидкого охолодження.
Замовити холодильну шафу завжди можна в компанії Hold. Тут запропонують низку моделей від найкращих виробників.