Умови зберігання меду

Продукти

Мед – дуже корисний продукт, але потрібно знати як зберігати мед, які умови і терміни зберігання меду. У цій статті ми розглянемо всі умови зберігання меду.

Умови зберігання меду

Мед може зберігатися роками і не втрачати своїх корисних властивостей. Тільки треба дотримуватися нескладних правил зберігання .

При якій температурі зберігати мед?

Температуру зберігання меду важлива при зберіганні , адже при високій температурі багато ферментів руйнуються.

Оптимальна температура зберігання меду від -5С ° до +20 С °. Низькі температури , нижче 0 , на якість меду не впливають , він просто стає твердим , замороженим .

Ще одна умова: температуру зберігання краще не змінювати. Якщо стоїть мед у холоді – то і нехай стоїть . Інакше він може нерівномірно кристалізуватися. Зберігання меду в холодильнику допускається і дозволяється , звичайно якщо поруч ви не будете ставити оселедець ))

У чому зберігати мед?

Найкращий варіант – скляна банка з щільною кришкою. Підходять також емальований посуд , кераміка. Можна використовувати харчовий пластик , але в самому крайньому випадку.

Не можна зберігати мед у залізному посуді , у емалі зі сколами, оцинкованої тарі – інакше він окислиться .

Посуд для меду повинен бути ідеально чистим і сухим. Краще використовувати для миття банок під мед не рідкі засоби, а господарське мило. І споліскувати великою кількістю води.

Важливо пам’ятати , що сонячне світло вкрай згубне для меду – він втрачає вітаміни і ферменти, зберігаючи при цьому смак і колір.

 Ідеальні умови зберігання меду: прохолодне темне місце в щільно закривається скляній тарі.

Термін зберігання меду

Термін придатності меду за умови дотримання умов зберігання необмежений. Завдяки своїм консервирующим властивостям мед зберігає свої смакові і корисні властивості дуже довго.

Чи можна нагрівати мед ?

Мед небажано перегрівати . При нагріванні вище +40 С ° мед втрачає частину ферментів і вітамінів , і ставати просто солодким ласощами. Охолодження меду позначається на його якості в набагато меншому ступені , ніж нагрівання . А часта зміна температури зберігання меду може привести до нерівномірного кристалізації.

Цікаві факти про мед

  • Мед солодше цукру , тому якщо ви замінюєте цукор , то потрібно зменшити кількість меду приблизно в 2 рази.
  • Мед розріджує тісто. Якщо додаєте мед , то треба зменшувати кількість рідини.
  • Додавши мед , можна продовжити термін життя випічки – кекси і булочки довго не черствіють .
  • Мед – набагато важче води . В 1 склянці міститься приблизно 350 г меду.
  • Якщо занурити ложку в гарячу воду , то працювати з засахареним медом буде легше. Він стане розрізатися , як масло.
  • Щоб отримати хрустку золотаву скоринку у м’яса або птиці , треба обмазати продукт медом.
  • Мед надає випічці коричневий колір. Не лякайтеся .

Тепер ви знаєте умови зберігання меду – температуру , термін зберігання, в чому можна зберігати мед. Якщо ви можете доповнити статтю про зберігання меду в домашніх умовах залишайте свої побажання в коментарях.

Оцініть статтю
Додати коментар