Для чого використовують гліцерин?

Різне

Де використовують гліцерин? Про цю речовину знають всі, але сфери його застосування надзвичайно широкі.

Де використовується гліцерин?

Гліцерин – триатомний спирт. Він був виявлений в 1779 році, коли шведський хімік Карл Вільгельм Шеєле (1742-1786) вимив гліцерин з нагрітої суміші оксиду свинцю (PbO) і оливкового масла. Сьогодні він отримується як побічний продукт при виробництві мила.

Одним з важливих властивостей гліцерину або гліцерину є те, що не є отруйним для людини. Тому він використовується в харчових продуктах, сиропах, мазях, ліках і косметиці. Гліцерин використовується як «основа» для багатьох сиропів, наприклад, ліки від кашлю і лосьйонів, які використовуються для лікування інфекцій вуха. Гліцерин додається в морозиво для поліпшення текстури, а його солодкий смак зменшує кількість необхідного цукру.

Основа, що використовується для виготовлення зубної пасти, містить гліцерин для підтримки гладкості і блиску. У косметичній промисловості використовується гліцерин в косметичних лосьйонах для шкіри, щоб замінити втрачену вологу шкіри, зменшити лущення і зберегти шкіру м’якою. Він також додається в шампуні для волосся, щоб вони легко випливали при виливанні з пляшки.

М’ясні оболонки і папір для харчових продуктів містять гліцерин, щоб надати їм гнучкість без крихкості. Точно так же тютюн обробляється цим густим хімікатом, щоб листя не ставало крихкими і не руйнувалося під час сушіння. Це також додає солодості до жувального тютюну.

Гліцерин додають під час виробництва мила, щоб підготувати блискучі прозорі бруски.

Структура гліцерину робить його корисною хімічною речовиною при виробництві різних твердих пінопластів, таких як ті, які розташовані під сайдингом в будівлях і навколо посудомийних машин і холодильників для ізоляції та звукоізоляції. Аналогічно, хімічна структура гліцерину робить його відмінним каталізатором в мікробіологічному виробництві оцту зі спирту.

Оцініть статтю
Додати коментар