Кулер для води – це сучасний побутовий прилад, який призначається для розливу бутильованої питної води:
Основні функції кулера
1) Нагрівання – рідина підігрівається до потрібної температури і завдяки датчикам підтримується в заданому діапазоні (+86 – + 95 ° C). При цьому рідина не доводиться до кипіння, завдяки чому зберігаються її корисні природні властивості. Ця температура ідеально підходить для заварки – чай при цьому зберігає свої цілющі властивості і виділяє меншу кількість кофеїну.
2) Охолодження – остуджують і підтримується в установленому температурному діапазоні (+5 – + 15 ° C).
3) Розлив – в ряді моделей передбачений і третій краник, для роздачі води кімнатної температури, що зберігає не тільки ресурс апарату, а й витрати на електроенергію.
Кулер для води з трьома кранами частіше купують для використання в домашніх умовах.
Які бувають кулери?
1) Підлоговий кулер для води – класичний варіант апарату. Моделі з установкою бутля знизу більш зручні в експлуатації, займають менше місця, естетичні, але ціни на такі прилади, як правило, більше. Моделі з установкою бутля зверху практичніше у використанні і часто виробляються з додатковими опціями: вбудованими шафами або невеликими холодильниками.
Підлогові диспенсери для води підійдуть і для будинку, і для офісу.
2) Настільний кулер – за своїми технічними характеристиками зазвичай не поступається підлоговим моделям, але відрізняється невеликою висотою, відсутністю додаткових функцій, більш низькою вартістю, і має ряд переваг: мобільність, компактність, малий розмір і вага. Для використання настільного апарату необхідно продумати питання про підставку.
Настільні водні диспенсери частіше встановлюють в квартирах і невеликих офісах.
Як вибрати кулер для води?
1) Визначитися з форматом корпусу апарату, який Вам більше підходить – підлоговий або настільний тип.
2) Вибрати тип охолодження: модель з електронною системою охолодження більше підходить для домашнього використання або в офісах з невеликою кількістю співробітників (до 5-7 осіб), з системою компресорного охолодження – частіше використовується для великого колективу або в адміністративних будівлях.
3) Вибрати дизайн апарату і додаткове обладнання (з вбудованими шафами, холодильниками, аксесуари – тримачами стаканів і т.д.) відповідно до Ваших смаків і потреб.