Твір на тему: Найсмачніший хліб від свого мозоля» допоможе написати власний варіант твору та підготуватися до уроку.
Твір “Найсмачніший хліб від свого мозоля”
Хліб… От він, м’який, запашний. Потрапляє до столу в різних формах, здобних булочках, великодніх пасках. Лежить паляниця, а від неї віє домом, затишком і добробутом.
Ще з діда-прадіда хліб вважають найбільшою святістю. Йому присвячують поезії, оспівують у піснях. А молитва? Ми молимося Всевишньому і згадуємо хліб насущний. Бо це наше здоров’я, наше багатство. Він безцінний. Без нього немає свята, без нього немає радості, без нього немає України.
Особливо шанують роботу людей, які вирощують хліб і вкладають всю свою любов у кожну паляницю. Важкою є праця хлібороба, важкою, але благородною. Та, на жаль, не всі це розуміють. Ви тільки уявіть скільки часу потрібно, щоб кожна хлібина потрапила до столу! Збираються косарі ввечері в поле, щоб прокинутися на світанку і з першою росою братися до справи. Пекуче сонце обпалює руки, на скронях піт. Але складність тільки надихає, перетворюючи роботу в справжнє свято. Потім до справи беруться пекарі. І тоді кожна паляниця отримує всю ніжність, тепло рук. Працьовиті ці руки з мозолями, вміють творити справжнє диво.
Ще з дитинства батьки вчать нас цінувати хліб, розуміти святість, а також поважати працю тих, хто його доглядає, вирощує й випікає. Та, я вважаю, що по-справжньому ми навчимося цінувати хліб, тільки тоді, коли самі відчуємо цю нелегку справу. Коли перші мозолі з’являться на обпечених сонцем руках, коли відчуємо втому в спині, але гордість за свою благородну місію. І та паляниця, зроблена в справжній любові, буде справді найсмачнішою. Чи не так?…