Біотин ( вітамін Н , вітамін B7 , кофермент R) – водорозчинний вітамін групи В.
Здорова мікрофлора кишечника синтезує біотин в достатньому для організму кількості. Тому вживання продуктів, що нормалізують мікрофлору кишечника (молочнокислі продукти , квашена капуста ) надає хоча і непрямий, але значний внесок у забезпеченні потреби організму в біотині.
Біотин норма споживання
Потреба в біотин для дорослих – 50 мкг / добу. Для дітей – від 10 до 50 мкг / добу залежно від віку. Верхній допустимий рівень споживання не встановлений.
У яких продуктах міститься біотин (вітамін Н)?
Продукти, що містять вітамін Н – це продукти як тваринного , так і рослинного походження.
Біотин в рослинних продуктах: арахіс, соя, зелений горошок, рисові висівки, пшеничне борошно, злаки, цибуля, капуста, помідори, шпинат, яблука, гриби, дріжджі.
Біотин в тваринних продуктах : свинина і яловичина (особливо печінка), молочні продукти, яйця, риба (особливо лосось), серце.
Таблиця Змісту біотину в продуктах харчування ( в мкг на 100 г продукту )
Свиняча печінка – 80
Яловича печінка – 98
Кукурудза – 21
вівсянка – 20
Горох – 19
Яйце куряче – 20,2
Пшениця – 10,7
Тріска , риба – 10
фісташки – 10
Тепер ви знаєте в яких продуктах міститься біотин і зможете забезпечити його належне надходження в організм.