Цинк в організмі людини сприяє нормальному протіканню процесів розвитку кісткової тканини, стимулює зростання і ділення клітин, регенерацію тканин, репродуктивну функцію, розвиток мозку. Тому продукти, що містять цинк неодмінно повинні бути присутніми в здоровому раціоні.
У яких продуктах міститься цинк?
Джерела цинку:
– Морепродукти, які вважаються делікатесами: омари, краби, молюски, восьминоги, кальмари креветки та ін.
– Риба (як морска, так і річкова) .
– Насіння – гарбузове та соняшникове, але не смажене
– Горіхи – волоські і кедрові
– Бобові (квасоля, горох і сочевиця) . Горошок важливо вживати в сирому вигляді. Використовуйте хоча б іноді у вигляді гарніру варену квасолю або сочевицю.
Таблиця Продукти містять цинк ( мг в 100 г продукту)
устриці 100-400
 Дріжджі пивні 8-30
 Пшеничні зародки 13-30
 чорниця 10
 Насіння гарбуза 10
 гриби 4-10
 Вівсяні пластівці , овес 4,5-7,6
 лук 1,4-8,5
 Крупа гречана 1,5
 Соняшник (насіння) 5
 сочевиця 5
 Соя 4,9
 Сир « Едам » 4,9
 Пшениця 4,1
 Сухі вершки 4,1
 Зелений горошок 3-5
 какао 3-5
 краби 2-3
 м’ясо 2-5
 Яєчний жовток 2,5-4
 жито 2,5
 Макарони з яйцем 2-3
 Кукурудза 2,5
 риба 1
 горіхи 2,7-3,0
Добова потреба в цинку
У день людині необхідно від 8 до 10 мг цинку, причому, з продуктів харчування засвоюється лише 20-30%.
Знаючи в яких продуктах міститься цинк ви зможете задовольнити потребу організму в цинку і ваш організм подякує вас прекрасним здоров’ям.
Якщо ви не знайшли потрібну відповідь, можете запитати у нашого чат-бота у Телеграм.



