Хімічний склад горілки

Хімічний склад горілки

Калорійність горілки — 235 кКал
Вуглеводи — 0,4 гр
Вода — 66,2 гр
Моно- и дисахариди — 0,1 гр
Зола — 0,1 гр
Алкоголь — 33,3 гр

Макроелементи
Кальцій — 1 мг
Натрій — 10 мг
Калій — 1 мг

Горілка являє собою водний розчин етилового спирту з домішкою невеликої кількості вищих спиртів або сивушних масел.

Спирт винайшли китайці, які робили його з фініків і пальми. Потім рецепт спирту потрапив до арабів, а вже від них, в VII ст. — в Європу, де він застосовувався тільки в якості лікарського засобу. За допомогою спирту людини зцілювались від безлічі захворювань.

Етиловий (або винний) спирт — безбарвна прозора рідина, що має характерні запах і смак, легко розчинна у воді в будь-яких кількостях. Спирт отримують шляхом зброджування сусла зі злаків, картоплі, буряка, очерету та іншої сировини.

Як уже сказано, горілка є водним розчином спирту з додаванням різних речовин. Основні компоненти, що використовуються для приготування міцних спиртних напоїв: етиловий спирт, вода і різні добавки (соки, морси, сиропи, есенції, ефірні масла та ін.).

Автор: J. G. (Джей Джи) У рубриці: Хімічний склад

Додати коментар

Відповісти

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *