Цікаві факти про загартовування

Цікаві факти про людину

Цікаві факти про загартовування та про здоровий спосіб життя Ви дізнаєтеся з цієї статті.

Цікаві факти про загартовування

Загартовування – це ціла система спеціального тренування терморегуляторних процесів організму, яка включає в себе процедури, дія яких спрямована на те, щоб підвищити стійкість організму до переохолодження або перегрівання

Загартовування до дії холоду сприяє більш інтенсивному теплоутворенню в організмі. Це, в свою чергу, забезпечує поліпшене кровопостачання шкірних покривів і зниження ризику отримати обмороження при тривалому перебуванні людини в зимовий час на відкритому повітрі

Правильне і регулярне загартовування дає можливість виявити воістину безмежні можливості людського організму. Багато любителів купання в ополонці демонструють просто приголомшливі результати. Наприклад, житель Воронежа Володимир Дадакін, який протягом багатьох років систематично займається загартовуванням, зміг просидіти у воді при температурі +1 ºС цілих сто хвилин. Це при тому, що за даними американського дослідника Рітсон, при температурі води + 10 ° С людина втрачає свідомість вже через 30-60 хвилин, а смерть настає через 1-2 години

Кілька нетрадиційних явищ в світі великого спорту – світовий чемпіонат з плавання в холодній воді – в останні роки набуває все більшої популярності, привертаючи увагу любителів оздоровчих процедур з різних країн. Такі чемпіонати проводяться у відкритих басейнах, температура води в яких зазвичай не перевищує 5-6 ºС

Регулярне проведення загартовування в навчальних закладах значно знижує рівень захворюваності серед учнів. Так, у багатьох школах після введення на уроках фізичної культури обов’язкових елементів загартовування відмічено скорочення числа простудних захворювань серед учнів на 40-50%. Результати таких експериментів достовірно підтверджені і опубліковані в серйозних наукових виданнях

Ходіння босоніж – це найпоширеніший вид загартовування

Сподіваємося, що з цієї статті Ви дізналися щось цікаве про загартовування.

Оцініть статтю
Додати коментар