Що таке мигдаль? Де росте? Як їсти мигдаль?

Цікаві факти про рослини

Розповідь про мигдаль повідомить чим корисний мигдаль, де росте цей горіх. Факти про мигдаль будуть цікаві як дорослим, так і дітям.

Що таке мигдаль?

Мигдаль – найпопулярніший горіх в Україні. Але фактично, це не горіх, бо біологи відносять мигдаль до родини сливови.

Де росте мигдаль?

Звідки мигдаль в Україні? До нас мигдаль завозять з США. У нас його поки майже не вирощують. Також мигдаль вирощують в Африці та в Азії.

Сирий чи смажений? Звісно, сирий мигдаль набагато корисніший. Перед споживанням, його рекомендують замочити у холодній воді. Тоді смак мигдалю буде набагато ніжніший. Якщо Ви людите більше смажений мигдаль, то краще його обсмажити вдома. Для цього потрібна духова шафа та 10 хвилин.

Скільки мигдалю можна з’їсти? Калорійність 609 калл/100 гр, тому щоб отримати максимальну користь та не зашкодити фігурі варто з’їдати не більше 1- горіхів в день. Мигдаль має багато рослиних білков та вуглеводів, тому його рекомендують включати в меню вегетаріанцям.

Як зберігати мигдаль? Сухий мигдаль краще зберігати в герметичному контейнері в темному прохолодному місці. Зберігати мигдаль в холодильнику можна навіть до 2 років! Свої корисні властивості він не втрачає!

Чим корисний? Мигдаль має багато вітамінів, він нормалізує роботу печінки і селезінки, виводить жовч з організму і очищає кров.
Також він є легким натуральним знеболюючим засобом.

Також мигдаль допоможе:

  • зміцнити організм після перенесеного захворювання
  • допомагає при язві, так як мигдаль може зменшити кислотність шлункового соку
  • покращити роботу нервової системи
  • зняти приступи кашля у астматиків, курців
  • урегулювати роботу сердца
  • очистити кровоносні сосуди від холестерину
  • нормалізувати склад крові, допоможе позбавитися анемії

Цікаво! У Стародавньому Єгипті ласувати десертами з мигдалю мали можливість лише фараони і представники вищої знаті.
Майже 40% всього мигдалю йде на виробництво шоколаду. Також мигдаль активно використовують кондитери.

Оцініть статтю
Додати коментар