Цікавинки про лимонну кислоту розкриють багато цікавої і корисної інформації.
Цікаві факти про лимонну кислоту
Лимонна кислота вперше була виділена (з соку лимонів) в 1784 році шведським аптекарем Карлом Шеєле.
В організмі кожної людини міститься лимонна кислота.
Незважаючи на лимонну назву, ця кислота в природі зустрічається у великій кількості плодів і рослин. Приклад: цитрусові, китайський лимонник, ананаси, гранати, хвоя, а також добре знайомі багатьом нашим співвітчизникам журавлина, горобина або смородина.
При нагріванні вище 175 ° C, лимонна кислота переходить в аконітову кислоту.
Лимонну кислоту отримують не тільки з лимонів (25кг на тонну лимонів), але і з цвілевих грибів Aspergillus niger.
Більше 50% лимонної кислоти виробляється в Китаї.
Лимонна кислота застосовується як смакова добавка, регулятор кислотності і консервант, також для виробництва напоїв. Завдяки своїм властивостям лимонна кислота, наприклад, підвищує строк зберігання маргарину, тваринних жирів і жирів.
У медицині, лимонна кислота входить до складу засобів, які покращують енергетичний обмін.
У косметиці, лимонна кислота застосовується як регулятор кислотності, хелатуючий агент.
У нафтовій промисловості, лимонна кислота використовується для нейтралізації високого рівня pH бурового розчину.
При прийомі всередину в невеликих дозах лимонна кислота сприяє прискоренню метаболізму. Але в дуже великих кількостях небезпечна і призводить до опіків травного тракту.
Лимонну кислоту краще не вживати людям, у яких алергія на цитрусові. Також вона може викликати карієс.
У будівництві, лимонну кислоту використовують як добавки до цементу для уповільнення зчеплення.