Каротин – це складова вітаміну А, як і ретинол. Ретинол міститься в продуктах тільки тваринного походження. Тоді як, джерела каротину це рослинні продукти: переважно зелені, помаранчеві і яскраво- жовті овочі або фрукти.
Каротин міститься в таких продуктах харчування: морква, томати, гарбуз, солодкий стручковий перець, шпинат, листова капуста, стручкова квасоля, зелений горошок, солодка картопля, ягоди і фрукти жовтого кольору.
У яких продуктах міститься каротин?
Ось список продуктів харчування містять каротин, мг/100 г:
Ананас – 35 мг
Кедровий горіх – 17 мг
Сік морквяний – 9,3 мг
Шипшина – 6,7 мг
Морква 6,6 мг
Шпинат 4,9 мг
Манго 2,9 мг
Цибуля зелена – 2 мг
Диня 2,0 мг
Салат – 1,75 мг
Брокколі 1,5 мг
Персик 0,5 мг