Значення крохмалю в організмі людини

Дієтологія

Яке значення крохмалю в житті людини, Ви дізнаєтеся з цієї статті.

Значення крохмалю в організмі людини

Крохмаль є складним вуглеводом, який в ході перетравлення проходить різні етапи. В результаті даного процесу відбувається розщеплення крохмалю до глюкози – головного енергетичного джерела для клітин. Крохмаль в житті людини відіграє важливу роль, адже він забезпечує наш організм необхідною енергією і завдяки йому поставляються щодня калорії.

Функції крохмалю:

  • Отримання енергії внаслідок перетворення крохмалю в глюкозу. Спочатку він в роті руйнується і перетворюється в вуглевод простіший – мальтозу. Потрапивши в кишечник, мальтоза трансформується в форму ще простішу – глюкозу. Вона потрапляє через стінки кишечника в кровотік і забезпечує клітини енергією. Головною клітиною з яких є головний мозок.
  • Варто зазначити, що даний полісахарид є найважливішим компонентом профілактики ожиріння. Тому він відіграє велику роль в правильному функціонуванні людського організму.
  • Він бере участь в процесі нормалізації рівня глюкози в крові людини. Особливо крохмаль важливий для тих, хто страждає на діабет або пережив гіперглікемічний напад.
  • Крохмаль зміцнює імунітет шлунково-кишкового тракту і сприяє його правильній роботі.
  • Даний полісахарид бере участь в засвоєнні більшості продуктів.

Джерела крохмалю:

  • Овочі – кабачок, горох, картопля, кукурудза, латук, помідор, маніок.
  • Злакові – пшениця, рис, ячмінь, жито, грачка, пшоно, сорго, сочевиця.
  • Фрукти – плоди хлібного дерева, банани,
  • Жолуді, каштани, батат, горох, квасоля і соя.

Сподіваємося, що з цієї статті Ви дізналися, яке значення крохмалю в життєдіяльності організмів.

Оцініть статтю
Додати коментар

  1. Angol

    Шановне панство, у мене є зауваження. Крохмаль ніяким чином не нормалізує глюкозу, він підвищує її. Якщо ви мали на увазі діабетики, в котрих навпаки занижена глюкоза, то добре, тоді треба в невеликій кількості, але тоді уточнюйте яким діабетикам, бо той самий діабет 2 типу прифігіє від крохмалю.

    Відповіcти