Розповідь про корову для дітей допоможе в підготовці до уроку. Повідомлення про корову для дітей може бути доповнено цікавими фактами.
Розповідь про корову
Корова – одна з перших тварин, яких приручила людина. Вже 8,5 тисяч років корови живуть поруч з людьми, забезпечуючи їх молоком. З молока люди навчилися готувати різні корисні і смачні продукти – сир, морозиво, йогурт, сметану, кефір, масло і т.д.
Науковий опис корів
Корова – домашня тварина, відноситься до класу ссавців із загону парнокопитних.
Тіло дорослої корови завдовжки сягає 2 метрів, а її висота не більша 1,5 метра. Хвіст, що служить для відганяння комах, завдовжки до 1,5 метра. Маса корови не перевищує 1 тонни, в середньому маса цих тварин близько 400 кг.
Забарвлення корів буває різне. Найчастіше трапляються корови чорної, чорно-білої, рудої масті. Довжина коров’ячих рогів у більшості порід не перевищує 20 см. Морда витягнута з тупим великим носом на кінці. Навколо очей — густі вії. Шия схожа на конячу, але товстіша. Ноги сягають довжини 1 метра. Діаметр копит — до 25 см.
Корова – тварина підряду жуйних, і має особливість травної системи – її шлунок складається з декількох відділів і корм пережовується ними двічі.
Травний процес у корів займає близько 48 годин.
У тваринництві корів ще називають великою рогатою худобою, скорочено ВРХ.
Корови спілкуються один з одним за допомогою мукання, вони безпомилково знаходять дорогу додому.
Тривалість життя корів – 15-18 років.
Чим харчується корова?
Влітку корови харчуються соковитою травою, а взимку сіном. Також взимку коровам дають їсти буряк, гарбуз, пшеницю і кукурудзу та інші зернові.
Господарське значення корів
В основному цих тварин розводять для отримання молока та м’яса.
Люди виводили корови молочних порід та м’ясних, щоб забезпечити людину молоком і м’ясом. Бики м’ясних порід за вагою можуть зрівнятися з легковою машиною.
У день корова дає приблизно 25 літрів молока, це майже три великих відра! Молоко дуже корисне для здоров’я: в ньому міститься дуже багато вітамінів. Молоко використовується як не перероблена (незбиране), так і для виготовлення різних молочних продуктів.
М’ясо надходить в продаж як свіже, так і у вигляді м’ясної та ковбасної продукції.
Також у виробництві різних товарів використовують шкури корів, які після спеціальної обробки використовуються у вигляді шкіри. З такої шкіри роблять взуття, одяг, чохли для меблів і машин та інші товари.